fbpx

Фонд «Повернись живим» підписав з компанією Baykar меморандум про співпрацю

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» та турецька компанія Baykar тепер офіційно співпрацюватимуть.

Директори організацій Халук Байрактар і Тарас Чмут підписали у Стамбулі меморандум про подальше партнерство, – повідомили в Фонді.

“Повернись живим” виходить на новий системний рівень роботи із міжнародними партнерами. Як інституція, ми усвідомлюємо, що російсько-українська війна, на жаль, не закінчиться завтра, й тому націлені на послідовну “роботу в довгу”. 24 лютого все змінило, і ми прокинулися у новій реальності навколо. Віднині не лише держава є гравцем на міжнародному рівні озброєння країни, але й такі Фонди як наш. І ми готові до цього долучатися та надавати плече підтримки державі, в тому числі, виробами військового призначення”, — каже директор Фонду Тарас Чмут.

Халук Байрактар, директор компанії Baykar впевнений, що їхня компанія. Яка орієнтована на сам перед на людей має багато спільного з позицією Фонду, який орієнтований на збереження життя військового.

“Наш розвиток і орієнтована на людей культура відіграють провідну роль у допомозі Україні та Фонду “Повернись живим”. Нам є що одне одному дати в цій співпраці ми впевнені в тому, що спільними зусиллями ми вийдемо на нові горизонти в першу чергу демонстрації людяності та перемоги України”, – сказав директор компанії Baykar Халук Байрактар.

Деталі майбутньої взаємодії сторони поки не розкривають.

Чмут заявив, що Фонд вже працював з турецькою компанією і задоволений результатом, тому вирішив офіційно продовжити таку роботу.

“З травня цього року ми, без зайвого розголосу, реалізовували закупівлю безпілотного ударного комплексу Bayraktar TB2 у складі трьох літаків, наземної станції управління, декількох десятків корегованих боєприпасів та супутнього базового обладнання. На сьогодні це найбільша разова угода фонду — $16,5 млн, зібраних тисячами небайдужих українців. Успішна реалізація першої угоди дозволяє планувати подальшу плідну співпрацю. Звичайно, так само не публічну. Оглянувши виробничі потужності Baykar, ознайомившись з тими перспективними проєктами які наразі розробляються, можна з впевненістю говорити — переозброєння України має відбуватися у тісній взаємодії з турецькими колегами — їм є що пропонувати нам як сьогодні, так і в майбутньому”, – написав Чмут.

Фото: Новинарня.

08/07/2022

You cannot copy content of this page