fbpx

Бачили картоплю за 1 млн $? Фото цієї картоплини продали саме за ці нечувані гроші

Що таке справжнє мистецтво? Наскільки воно суб’єктивне? Де та невловима невидима грань між розумною ціною і захмарними божевільними цінниками, які повністю відірвані від реальності, запитує WuzzUp.

Поки ви розмірковуєте над цими питаннями, ось вам чергова вражаюча новина!

У 2015 році ірландець Кевін Ебоші (Kevin Abosch) продав фотографію картоплини за 1 млн. Євро. Власником знімка став колекціонер, який побажав залишитися невідомим. Будучи в Парижі в гостях у Ебоші, він зауважив зображення на стіні і захотів його придбати. Фотограф назвав ціну, з якою покупець тут же погодився.

Таким чином, фотографія “Potato # 345 (2010)” увійшла до двадцятки найдорожчих знімків всіх часів.

Додамо, що знакові фотографії на чорному тлі, зроблені Ебоші, є своєрідним символом статусу серед еліти у сфері високих технологій і розваг. Адже вартість простого портрета його авторства починається зі 150 тис. доларів і може зрости до 500 тис. доларів, якщо знімок планується використовувати в комерційних цілях.

Цікаво, що колишній біолог не вивчав мистецтво. Крім фотографії він захоплюється високими технологіями і добре знайомий з мовою програмування Python (Ебоші є творцем додатки для безпечного обміну повідомленнями під назвою OneOne).

You cannot copy content of this page