fbpx

«Газпром» відновив постачання газу до Німеччини по «Півнійчний потік-1» і без турбіни

Видання Reuters повідомляє про відновлення газопостачання через найбільший трубопровід між росією та Німеччиною “Північний потік-1” в четвер, 21 липня після 10-денного перебою. Це підтверджує і російське агентство ТАРС.

За інформацією Nord Stream AG, з 7:00 до 8:00 за московським часом фізичний потік газу становив майже 1,9 мільйона кубометрів, повідомляють “РИА Новости”.

Поки труба наповнена на 40% пропускної спроможності, але скоро він запрацює на повну потужність.

А тепер трохи про танці з бубном навколо турбіни, яка була на ремонті в Канаді. Німці настільки перелякалися, що Росія не запустить потік без турбіни, що, навіть, вивели її з-під санкцій і тиснули на Канаду.

Чим ближче наближалася дата закінчення «профілактичного ремонту» на Росії, тим гучніше лунали заяви від Росії і тим сильніше панікували німці.

В результаті з усіх повідомлень виходить, що турбіна так і не доставлена на Росію, оскільки за даними ЗМІ, вона була відправлена до Німеччини 20 липня. А за іншими даними російського видання «Комерсант», вона була відправлена літаком 18 липня і мала прибути до Росії 24 липня.

Відсутність турбіни побіжно підтвердив сам Путін, який в розмові з журналістами 20 липня розповів, що пропускна спроможність газопроводу “Північний потік-1” може бути ще більше скорочена через повільний прогрес в обслуговуванні обладнання. Путін сказав у розмові з журналістами за підсумками візиту до Ірану, що на “Північному потоці-1” працюють п’ять газоперекачувальних агрегатів Siemens Energy (ENR1n.DE), ще один не працює через “руйнування внутрішньої обшивки”.

“Там працюють дві машини, вони качають 60 млн кубометрів на добу… Якщо одну не повернуть, буде одна, це 30 млн кубометрів”, — сказав Путін.

Оскільки за словами Путіна , 26 липня на технічне обслуговування планують відправити ще одну з газоперекачувальних турбін, то можемо чекати ще одного «планового ремонту» з зупинкою газопостачання та гучними заявами і прогнозованою панікою німців.

Фото: slovoidilo.

07/21/2022

You cannot copy content of this page