fbpx

Генадій дістав зі свого портфеля дві речі. Одна з них – коробочка, в якій зазвичай підносять каблучки. Друга – канцелярська папка. Він сказав, що дуже хоче, щоб я стала його дружиною, але. Є умови, на які мені доведеться піти, щоб шлюб був укладений. І якщо я не погоджуся на них, наші відносини з ним будуть закінчені прямо тут і зараз. Думаєте, йдеться про звичайний шлюбний контракт, де прописані стандартні умови про розподіл майна? Ні. Мій кавалер запропонував мені обдумати дещо інші умови. Їх було рівно 60. Я наведу деякі з них, щоб ви розуміли суть

Я була однією дитиною на трьох жінок. У сестер матері не було чоловіків і дітей. Я з’явилась від нещасливого кохання і тому усі ці панночки виховували мене з однією єдиною думкою: чоловіки не надійні і їх узагалі потрібно остерігатись. Тож до інституту я дожила чистою дівицею без жодного досвіду спілкування з протилежною статтю. Власне і навчаючись я притримувалась поглядів, які мені з дитинства прищепили. Кавалери були, звісно, але я була неприступною.

Пішла працювати. Одного дня до мене зателефонувала подруга з досить таки цікавою пропозицією.

Вона розповіла, що у них на фірмі працює досить успішний чоловік йому 36 років, він ніколи не був одружений, не має дітей, зате зробив чудову кар’єру адвоката і гарно заробляє. Вона показала фотографію, на мене дивився, красивий, підтягнутий чоловік. Я поцікавилася у подруги:

— Чому такий завидний наречений досі не знайшов собі жінку?

На що Катя резонно зауважила:

— Ти ж теж прекрасна жінка, симпатична і розумна, але все ж одна в свої тридцять

Потім Катерина багатозначно додала:

— У всіх свої нюанси. Є вони і у Генадія. Але ти познайомся, а там вирішиш треба тобі це чи ні.

Зізнаюся, після цих її слів мені стало не по собі. Які такі нюанси. Але на зустріч я погодилася, менше ж мене не стане. Зустрілися ми з Генадієм в кафе в центрі. Сказати, що я була вражена – це нічого не сказати. Гарний, розумний, галантний. З ним було легко, він багато жартував, а я сміялася, бо розуміла його жарти.

Розмовляючи з Генадієм на різні теми, я знову і знову в голові прокручувала питання: «чому такий прекрасний чоловік до цих пір один? Невже він не знайшов собі гідної жінки за весь цей час ». Втім, розгадка була вже близько.

В кінці вечора Генадій раптом став дуже серйозним і поставив мені питання: чи готова я до сімейного життя. Зізнаюся, здивувалася, але несподівано для себе сказала: так, цілком.

І тоді Генадій сказав, що знає про мене все: де я вчилася, з ким живу, хто я за гороскопом, яка страва у мене улюблена, перерахував улюблених художників, назвав поіменно всіх моїх тіточок і маму. Я отетеріла. Я дуже закрита людина, мало спілкуюся і дуже не люблю, коли хтось за спиною веде за мною спостереження.

Генадій, мабуть, прочитав це на моєму обличчі, посміхнувся і сказав:

— Не хвилюйтеся, про все це мені розповіла ваша подруга Катерина. Ви мені сподобалися, і я хотів би продовжити спілкування. Якщо у нас все вийде, ми зможемо створити гарну, продуктивну родину.

Слово продуктивну, мене трохи збентежило, але вдаватися в подробиці того, що він розуміє під цим словом я не стала. Досить було інших несподіваних відкриттів. Генадій був досить таки рішучим, але, мабуть, зі мною саме так і треба, інакше я просто знову закрилася б у своїй «перлині». Я погодилася продовжити знайомство.

Він підвіз мене на своєму шикарному «Лексусі» прямо до під’їзду, що природно помітила мама, яка завжди чекає мене біля вікна. Я їй все чесно розповіла. Мама обняла мене і сказала слова, які я запам’ятала на все життя:

— Ніколи не втрачай свій шанс, інакше він образиться і більше ніколи не прийде.

Ми почали спілкуватися з Генадієм. Багато гуляли, ходили по музеях. І я навіть не помітила, як закохалася в нього по вуха. Відкритий, чесний, дбайливий чоловік – чого ще бажати тридцятирічній, жінці. Єдине, що мене трохи бентежило, всі його фрази були чітко вивірені, немов він давно готував промову для спілкування зі мною. Я тоді ще подумала: ну адвокат ж, це у нього професійне.

Приблизно через три місяці з дня нашої першої зустрічі він запросив мене в те кафе, де ми познайомилися. Хвилювалася дуже. Відчувала, він щось готує. І я не помилилася. Але те, що сталося в кафе перевернуло мій світ на до і після. Генадій дістав зі свого портфеля дві речі.

Одна з них – коробочка, в якій зазвичай підносять каблучки. Друга – канцелярська папка. Він сказав, що дуже хоче, щоб я стала його дружиною, але. Є умови, на які мені доведеться піти, щоб шлюб був укладений. І якщо я не погоджуся на них, наші відносини з ним будуть закінчені прямо тут і зараз. Думаєте, йдеться про звичайний шлюбний контракт, де прописані стандартні умови про розподіл майна? Ні. Мій кавалер запропонував мені обдумати дещо інші умови. Їх було рівно 60. Я наведу деякі з них, щоб ви розуміли суть.

Про сім’ю:

  • Вночі подружня пара спить в різних кімнатах.
  • Спільна подорож один раз на рік. Далі за планом відпочинок два рази де подружжя відпочиває окремо. Дружина має самостійне право вибору напрямку. Всі витрати за рахунок чоловіка.
  • Ніхто з подружжя не повинен вживати міцні напої, навіть у свята.
  • Дружина завжди повинна бути вдома, коли чоловік приходить з роботи.
  • Фізична зрада одного з подружньої пари (чоловіка або дружини) не є приводом для розлучення і ревнощів з боку другого.

Про побут:

  • У будинку ніколи не буде тварин.
  • У будинку щодня повинне проводитися вологе прибирання.

Про дітей:

  • Діти повинні з’явитись під знаками Козеріг, Стрілець або Близнюк.
  • Обов’язковий список імен майбутніх дітей: Іван, Руслан, Матвій, Ілона, Таня, Валентина.
  • Батьки подружжя не мають права голосу в вихованні спільних дітей.
  • Батьки і діти (віком до 14 років) лягають спати в один час – 21.00-22.00.

Передбачаю ваше здивовання. Мовляв, як ти могла, що за маячня. А ось тепер ви здивуєтеся ще більше, коли я скажу, що нашому міцному шлюбу з Генадієм вже 12 років. У нас троє чудових хлопчаків – Іван, Руслан і Матвій. Козеріг, Стрілець і Овен, хоча повинен був бути Тілець – Матвій з’явився трохи раніше терміну.

Так, я могла б багато років тому відмовитися від усього цього і продовжити жити надією, що колись зустріну  стандартного сім’янина. Але, справа в тому, що мені дуже сподобався такий підхід до створення сім’ї. Ми досі дотримуємося пунктів нашого списку.

І я безмірно вдячна своєму чоловікові за те, що не пускав туману в очі з самого початку. Чесно попередив про все, що мене чекає в житті з ним. І це чудово. Скільки жінок виходять заміж за милих добрих, які потім змінюються до невпізнання. А так, моє життя стабільне і розмірене. Без несподіванок і прикрощів. А про це в наш час можна тільки мріяти.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page