fbpx

Голівуд підключився до санкцій проти Росії

«Компанія The Walt Disney Company першою серед інших голлівудських студій заявила, що зупиняє прокат своїх фільмів у Росії через її вторгнення в Україну. Пізніше аналогічне рішення ухвалили і кінокомпанії Sony Pictures та Warner Bros».

“З огляду на неспровоковане вторгнення в Україну та трагічну гуманітарну кризу, ми зупиняємо випуск театральних фільмів у Росії, зокрема прийдешній “Я червонішаю” від Pixar. Ми ухвалюватимемо майбутні ділові рішення залежно від розвитку ситуації”, — йдеться у заяві компанії.

Також студія планує надавати гуманітарну допомогу біженцям з України.

“Тим часом враховуючи масштаби кризи, ми працюємо з нашими партнерами серед неурядових організацій над наданням термінової допомоги та іншої гуманітарної допомоги біженцям”, — додали в Disney.

Як зауважує видання, Росія була великим ринком для Disney. Наприклад, останній фільм із серії “Людина-павук” заробив у Росії 50 мільйонів доларів.

Disney також належать і “Зоряні війни”, наступні три епізоди яких мають вийти у найближчі роки.

Після ухвалення такого ж рішення компанією Warner Bros в країні скасували показ нового “Бетмена” за день до прем’єри, яка була призначена на 2 березня. Заборона стосується і фільму “Морбіус” із Джаредом Лето, який мав вийти у прокат у країні наприкінці березня.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page