fbpx

Гройсман заявив, що з появою в Україні 4G значно погіршився мобільний інтернет-зв’язок

Прем’єр Володимир Гройсман заявив, що з появою в Україні 4G значно погіршився мобільний інтернет-зв’язок. Про це він сказав під час засідання уряду у четвер, передає “Українська Правда”.

“Ще одне питання в рамках приватизації 4G. У нас було 2G,3G, тепер 4G. Я думаю, що зі мною погодяться українці, що у багатьох містах у нас уже навіть і 3G перестав працювати. Так побігли за 4G, що 3G загубили десь по дорозі”, – сказав Гройсман.

Він дав доручення Національній комісії по регулюванню зв’язку провести заміри щодо роботи мобільних операторів у рамках доступу до інтернету.

“Нехай потім не ображаються. Ми будемо говорити правду. Гроші ж вони всі беруть чесно. Там же зразу з рахунку знімається. Але якість зв’язку значно погіршилася. І якщо хтось говорить, що це такий транзитний період з 3G до 4G, добре, я згоден. Але зробіть його безкоштовним”, – заявив прем’єр.

Керівник уряду додав, що такі заміри будуть проведені у найближчий період і результат буде повідомлено публічно.

Як повідомлялося, українські мобільні оператори 30 березня запустили зв’язок четвертого покоління у найбільших містах.

Запуск перших базових станцій 4G став можливим після того, як Український державний центр радіочастот оголосив, що 30 березня почне видавати компаніям дозвільні документи.

Читайте також: 4G в Україні: як обрати найвигідніший серед операторів тариф(інфографіка)

Раніше мобільні оператори купили частоти 4G в діапазоні 1800 МГц. Загальний обсяг отриманих в ході аукціону на 4G коштів в діапазоні 1800 МГЦ – 5,434 мільярда гривень.

У ході торгів за частоти в діапазоні 1800 МГц компанії переплатили 1,45 млрд понад стартову ціну.За частоти в діапазоні 2400 МГц сумарно держава отримає за ліцензії понад 2,45 млрд гривень.

У сумі держава отримала 7,89 мільярда за 4G.

You cannot copy content of this page