fbpx

Хасид прибули до Умані для святкування юдейського нового року Рош га-Шан – кількість, як до війни

25 вересня розпочинається святкування юдейського нового року Рош га-Шан на могилі цадика Нахмана в Умані, що на Черкащині.

За даними, які оприлюднила Об’єднана єврейська община України в своєму телеграм-каналі, приїхало понад 23 тисячі паломників

«Більше 23 тисяч паломників-хасидів прибуло до Умані”, – йдеться в повідомленні.

«За офіційним повідомленням державної міграційної служби Черкаської області, станом на ранок 23 вересня в Умані перебував вже 19 821 паломник. За даними Об’єднаної єврейської общини України, станом на ранок 25 вересня приїхало вже більше 23 000 прочан», – йдеться у повідомленні відомства.

В організації заходу брали участь місцева влада, поліція та Фонд імені Рабі Нахмана. Рівень безпекових заходів – безпрецедентний, з огляду на обставини.

За попередні роки на могилі цадика Нахмана на єврейському кладовищі в Умані збиралося від 20 до 40 тисяч хасидів, щоб відсвяткувати Рош га-Шан, який триватиме з 25 по 27 вересня.

Попри попередження про неможливість забезпечити їм високий рівень безпеки, ті відповіли, що вони фактично ввесь час живуть в режимі «повномасштабного вторгнення».

Фото: колаж.

09/25/2022

You cannot copy content of this page