fbpx

Хто може змінити Джонсона? – думка експерта

Виконавчий директор Українського інституту майбутнього, громадський діяч, кандидат політичних наук, аналітик і публіцист, автор книги «Змінити Майбутнє» Віктор Андрусів прогнозує, що відставка Джонсона таки буде ударом для України, адже дуже багато залежало саме від його лідерства та амбіцій. А ще саме він бачив перспективу формування альянсу по осі Велика Британія – Україна.

Уряд Джонсона перебуває в жахливій кризі – 27 міністрів, заступників, секретарів пішли у відставку. І хоча Джонсон має імунітет на рік, в консервативній партії вже підняли питання внесення змін, щоб спробувати відправити його у відставку ще раз. На жаль, і в суспільстві падає підтримка до консерваторів, якби вибори відбувались зараз, лейбористи отримали б 42% проти 32% у консерваторів.

Однак, не треба переживати за втрату підтримку британців.

Отже, хто може змінити Джонсона? І тут є хороші новини.

1. Міністр оборони Бен Волес на сьогодні є одним з найпопулярніших політиків в середовищі консерваторів, саме завдяки підтримці України.

2. На другому місці – Пенні Мордонт, колишня міністр оборони, яка заявляла про безлімітну підтримку України на фоні війни.

3. Зберігає шанси і Ліз Трасс, яка веде лінію максимальної підтримки України в міжнародній політиці.

4. Значно гірше для нас, якщо це буде Ріші Сунак, міністр фінансів, який, на мою думку, і запустив цю кризу з метою звалити Джонсона.

Незалежно від того, хто очолить уряд – Британія продовжить підтримку України, вважає експерт. Так, можливо дещо впаде активність цієї підтримки, але принципових змін не станеться. По – перше, в більшості звітів і доповідей розвідників та військових рф визнана загрозою номер 1. По – друге, Джонсон вже набрав чимало міжнародних зобов’язань, які не так просто скинути.

Тому все буде добре. А Джонсону наснаги і перемоги в цій кризі.

Фото: eadaily.com.

07/07/2022

You cannot copy content of this page