fbpx

Італійський La Scala вирішила не бойкотувати російську культуру

Італійський театр опери та балету La Scala вирішив відкривати сезон 7 грудня оперою Модеста Мусоргського “Борис Годунов”, а дирекція закладу виступила проти скасування російської культури. У балетний сезон увійдуть “Лускунчик” й “Лебедине озеро” Чайковського та “Ромео і Джульєтта” Прокоф’єва. Про це 6 червня розповів сам директор театру Домінік Меєр на пресконференції.

“Я проти полювання на відьом, я проти скасування російських творів і, коли читаю Пушкіна, не ховаюся”, — заявив він. Меєр додав, що бере на себе відповідальність за вибір саме цього твору для відкриття сезону, а також те, що театр не має нічого проти російських виконавців.

Музичний керівник Театру Ла Скала Ріккардо Шаї зазначив: “Карати артистів неправильно та несерйозно. Шедеври історії музики залишаються назавжди й тому мають загальнолюдське значення. Музикою треба жити такою, якою вона є, і треба відмовитися від того жaху”.

Поруч із російськими співаками у міланській постановці “Бориса Годунова” співатимуть українські солісти. Інформація про розміщена на сайті театру. Партію Григорія виконає співак Михайло Дідик, який багато років співпрацював із Національною оперою України, а партію Варлаама — Андрій Гонюков, пише Суспільне.

Фото: Суспільне.

06/11/2022

You cannot copy content of this page