fbpx

Кадиров відмовився проводити часткову мобілізацію у Чечні — росЗМІ

Ресурс “Кавказ. Реалії” із посиланням на ЧДТРК “Грозний” повідомляє, що голова Чечні Кадиров 22 вересня оголосив, що у республіці «план вже перевиконано», тому рішення президента Росії щодо часткової мобілізації регіон виконувати не буде.

Кадиров стверджує, що у бойових діях в Україні взяли участь 20 тисяч чеченців, тож регіон нібито перевиконав “спущений план” на 254%.

Про яке саме рішення чи план йдеться – не відомо, як і те ким і яким чином він був затверджений. Чи це план по добровольчих батальйонах щодо кожного регіону чи план по наборі добровольців для «СВО», інформація про які час від часу звучить на російських ресурсах.

Натомість Кадиров стверджує, що мобілізував у у Грозному 40 жінок, які намагалися провести антивоєнний мітинг. За його словами їх затримали, мобілізували та відправили в Україну.

Нагадаємо, що сам Кадиров неодноразово підтверджував свою войовничу риторику закликами усім регіонам Росії розпочати “самомобілізацію” і не чекати, коли Кремль оголосить воєнний стан. Він вимагав аби кожен суб’єкт рф залучив не менше 1000 військовослужбовців.

Фото: колаж.

09/23/2022

You cannot copy content of this page