fbpx

Конгресвумен Спартц вимагає зупинити фінансування ООН

Конгресвумен Вікторія Спартц, яка має українське коріння, виступила з закликом до ООН призупинити так звану “зернову угоду” щодо експорту українського зерна, оскільки угода не має належних механізмів виконання і потрібні кращі заходи безпеки для України. Про це вона написала в листі до Генсека ООН Антоніу Гутерреша, назвавши угоду «провалом ООН».

“Зернова угода”, яка не має належних механізмів виконання, може дуже дорого коштувати Україні. Як вам добре відомо, через кілька годин після підписання цієї угоди росія вдарила крилатими ракетами по українському порту Одеса. Це ще раз підтверджує, що Росії не можна довіряти, і вона фактично заперечує цю угоду”, — йдеться у листі Спартц до Гутерреша.

На думку конгресвумен, Росія при цьому отримала надто значне зняття санкцій щодо експорту зерна та добрив.

“Цю угоду слід призупинити, поки не будуть забезпечені кращі заходи безпеки для України. Я закликаю вас розгорнути кораблі ООН у Чорному морі, забезпечувати гуманітарні коридори”, — написала Спартц.

Вона вважає, що в інакшому випадку Україна опиниться під високим ризиком, оскільки порти будуть бомбардуватися та руйнуватися після відходу кораблів.

Конгресвумен також зазначила в цьому листі, що закликає колег із Конгресу припинити будь-яке значне фінансування Організації Об’єднаних Націй, доки не побачать реальних зусиль та результатів ООН для “стабілізації поточного міжнародного безладу”.

Фото: voanews.com.

07/30/2022

You cannot copy content of this page