fbpx

Королівські звички, які забезпечили Єлизаветі ІІ довгі роки життя

Єлизавета ІІ пішла з життя на 97 році при добрій пам’яті та здоров’ї. Як кажуть наближені до побуту королеви, вона не сильно надіялася на генетику, а завжди вела правильний, навіть, аскетичний спосіб життя.

Мало того, вона створила правила харчування для всієї родини. Весь світ оббіг ранковий сніданок Єлизавети ІІ – це кукурудзяні пластівці і фрукти.

Колишній королівський шефкухар Даррен Макгрейді розповідає, що Її Величність ніколи не була гурманом, як, наприклад, її чоловік принц Філіп. В інтерв’ю з The Telegraph, шефкухар сказав: “Королева їсть, щоб жити, на відміну від принца Філіпа, який любить поїсти і може стояти і говорити про їжу весь день”.

Проте, Єлизавети II не любила вуглеводи, особливо не любила картоплю, рис чи макарони на вечерю. Не любила вона й піци – за 15 років кухар пік піцу двічі.

Кухар каже, що вона могла себе побалувати домашніми бюргерами, але зазвичай «харчування монархині було здоровим та низьковуглеводним»: запечена риба чи курка з двома різними овочами чи велика тарілка салату.

Улюбленою ж стравою Єлизавети II була яєчня-базіка з копченим лососем і тертим трюфелем. Макгрейді підкреслив, що королева була занадто скромна, щоб замовляти свіжі трюфелі. Тому насолоджувалася ними тільки на Різдво, коли трюфелі їй надсилали в якості подарунка.

Зауважимо, що принц Філіп прожив 99 років.

Фото: колаж.

10/09/2022

You cannot copy content of this page