fbpx

Куди українці можуть виїхати без закордонних паспортів: перелік країн

Про пом’якшенні вимог при перетині кордону пише ТСН.

На сьогодні країни які пускають без закордонного паспорту наступні:

Угорщина приймає всіх громадян України, які рятуються від війни, без біометричного паспорта або інших проїзних документів – після індивідуальної оцінки інших документів, що засвідчують особу.

Ірландія оголосила про скасування візового режиму для українців ще 25 лютого 2020 року. Ті, українці які прибудуть в Ірландію матимуть 90 днів після перетину кордону, щоб врегулювати свій статус.

Громадян України пускають в Молдову без паспорта, з внутрішньою посвідкою особи.

Польща дозволяє в’їзд будь-якому громадянину України без чинного паспорта. Офіційно оголошено, що вздовж кордону Польщі з Україною відкрито дев’ять пунктів прийому українців з наданням харчування, медичної допомоги та повною інформаційною підтримкою.

На сьогодні українці можуть в’їжджати в Румунію з біометричним або простим паспортом. Ті, хто подає заяву про надання притулку, можуть в’їжджати в країну з іншим документом, що посвідчує особу, включаючи національне посвідчення особи, свідоцтва про народження.

Міністерство внутрішніх справ Словаччини оголосило, що в’їзд в країну буде дозволений всім громадянам України — навіть тим, у кого немає діючих проїзних документів після індивідуальної оцінки. Всім біженцям дозволяється залишатися в Словаччині протягом 90 днів.

Велика Британія значно пом’якшила візові правила на тлі вторгнення Росії в Україну. В першу чергу це стосується українців, які мають родичів у Великій Британії – українці, які є членами сімей громадян Великої Британії, можуть безплатно оформити сімейну міграційну візу. Але тих, у кого немає родичів в країні, як і раніше не пустять до країни.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page