fbpx

МАГАТЕ стурбоване обстрілом ЗАЕС – просить допуску на станцію

Гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі виявив стурбованість на сайті організації.

Він заявив, що цілком реальна ядерна катастрофа.

“Я вкрай стурбований вчорашнім обстрілом найбільшої в Європі атомної електростанції, що підкреслює цілком реальну небезпеку ядерної катастрофи, яка може загрожувати здоров’ю населення та навколишньому середовищу в Україні та за її межами”.

Ще він заявив, що військові дії, які становлять під загрозу безпеку ЗАЕС, “цілком неприйнятні, і їх треба уникнути за будь-яку ціну” і чомусь закликав всі сторони.

“Я рішуче й наполегливо закликаю всі сторони виявляти максимальну стриманість поблизу цього важливого ядерного об’єкту з шістьма реакторами. І я засуджую будь-які наcильницькі дії, вчинені на Запорізькій атомній електростанції чи поблизу неї, чи проти її персоналу”, – заявив Гроссі.

Ну хоч заступився за український персонал, який працює на окупованій станції під тиском.

“Щоб запобігти подальшому виходу ситуації з-під контролю, присутність МАГАТЕ для надання технічної підтримки в галузі ядерної безпеки має першорядне значення.

…Ось уже чотири місяці я готовий очолити місію експертів МАГАТЕ з безпеки та гарантій на найбільшу в країні Запорізьку атомну електростанцію… Ця життєво важлива місія досі не відбулася не з вини МАГАТЕ. Незважаючи на наші рішучі зусилля, поки що це неможливо.

Я не здамся. Я продовжуватиму наполягати — і ще раз наполягатиму — на тому, щоб ця місія МАГАТЕ нарешті відбулася”.

В кого він просить дозволу і чому ще не там – не відомо.

Фото: global.unitednations.entermediadb.net.

08/06/2022

You cannot copy content of this page