fbpx

— Маша. як добре, що у тебе тепер дитина є! – вигукнула мама в слухавку, – тепер ми зможемо ще більше грошей з твого благовірного брати. Тепер ти зможеш купувати дитині речі за дешево, а твоєму Дімі говорити, що все нове і дороге з магазину! А ще

— Маша. як добре, що у тебе тепер дитина є! – вигукнула мама в слухавку, – тепер ми зможемо ще більше грошей з твого благовірного брати. Тепер ти зможеш купувати дитині речі за дешево, а твоєму Дімі говорити, що все нове і дороге з магазину! А ще

Маша брехала своєму чоловікові, відчайдушно завищуючи ціни.

Таким чином вона, проти волі чоловіка, допомагала своїй сім’ї: мамі і сестрі. Кожному відомо, чим більше даєш – тим більше починають просити і вимагати. Заради родичок, Маші довелося вдатися до ще одного способу обману: вигадати домробітницю.

Шлюб Маші і Дмитра був сприйнятий її родичками як відповідь на багаторічні благання і заклики до вищих сил з проханнями вибратися з убогості.

Дмитро, з зарплатнею в кілька десятків тисяч, встав для них справжнім подарунком долі. Але Дмитро був людиною розумною, і навідріз відмовився допомагати безробітним родичкам. Вірніше, він допоміг: знайшов підходящі вакансії і домовився про прийом на роботу.

Але на співбесіду не прийшла ні сестра, ні мати Маші . Чоловік з чистою совістю умив руки, заборонивши дружині викидати гроші на вітер. Маша ж попри все любила рідних, тому викручувалась, як могла: купувала дві блузки замість однієї, другу віддаючи сестрі.

Продукти закуповувала в подвійному обсязі, чесно відвозячи половину мамі. Завищувала ціни на одяг, взуття і косметику, куди йшла різниця – і їжаку зрозуміло: в бездонні кишені Томи і мами.

Маша відчула себе трохи недобре. Оскільки була при надії одразу зателефонувала чоловіку. Вже під ранок обоє щасливо пригортали до себе малесенький писклявий згорточок.

Вранці, коли новоспечена мати ще спала, їй зателефонувала сестра:

– Чекай, сьогодні о шостій до тебе приїде моя знайома. представиш свому її, як домробітницю, аби він нічого не запідозрив.

– Тома, я мамою стала, – ледь чутно промовила Маша.

– То ти не вдома? А якого дідька я тут тривожусь, щоб тобі нібито домробітницю знайти? Коротше: тебе як випишуть, ти мені подзвони, я її пришлю. Все бувай!

Ні слів привітань, ні питань про самопочуття.

Маша ще сподівалася, що хоч мама, якій сестра обов’язково скаже про появу дитини, подзвонить, привітає, прилетить, аби побачити онука. Дзвінок мами пролунав після обіду:

– Машка, як це здорово! Знаєш, що можна буде робити? Купувати дитині речі з Авіто, а твоєму Дімі говорити, що все нове і дороге з магазину! А ще…

Маша не стала слухати, що там ще у мами в планах. Вона нарешті зрозуміла одну важливу річ: рідним на неї начхати. Вони навіть не запитали, як звуть немовля, зате вже придумали, як на факті його появи можна набити свої кишені.

Діма мав рацію: гроші на вітер. Лариса все розповіла чоловікові: що не було ніякої домробітниці, і речі дешевше коштували, і продукти тепер будуть купуватися тільки для них трьох, ні шматочка хліба не піде на сторону.

– Головне, що ти сама це зрозуміла. Марно лаятися і забороняти, доки до самої людини не дійде. Я ліжечко зібрав. Чекаю вас вдома, – посміхнувся Дмитро.

Автор невідомий

Текстова редакція – intermarium.news

Головне фото – firestock.ru

You cannot copy content of this page