fbpx

“Машини доводиться перефарбовувати”: у Туркменістані заборонили експлуатацію автомобілі всіх кольорів, окрім білого

Слідом за гучною забороною автомобілів чорного кольору влада Туркменістану вирішила заборонити експлуатацію машин і всіх інших кольорів за винятком білого.

За даними видання, до березня жителі Ашхабада ще могли продати темне авто в область, але тепер їх перестали ставити там на облік. У зв’язку з цим мешканцям столиці доводиться перефарбовувати машини. Через ажіотаж, який виник ціни на цю послугу різко зросли, пишуть “Українські новини“.

Середня вартість фарбування становить 18 000 манатів – це $5 143 за офіційним курсом (3,5 маната за $1) або $1 125 за курсом “чорного ринку” (16 манатів за $1). У невеликих приватних автосервісах фарбування обходиться в 8 000-14 000 манатів, можна знайти варіанти і за 4 000-6 000 манатів, однак якість фарбування буде гірше.

Крім цього у столиці Туркменістану виник дефіцит білої фарби. Якщо два місяці тому банку білої фарби масою 4 200 грамів (виробництва ОАЕ) коштувала 1 500 манатів, то до квітня її ціна зросла у півтора рази.

Кореспонденти видання повідомляють, що можливо, День міста Ашхабада, який відзначається 25 травня, жителі столиці повинні будуть зустріти виключно на білих авто.

Читайте також: Букмекери зробили новий прогноз щодо переможця Євробачення-2018

You cannot copy content of this page