fbpx

Мені п’ятдесят років з них двадцять п’ять на заробітках. Удома двоє дорослих дітей. Нині стою на роздоріжжі – італієць запропонував вийти за нього. Я б з радістю, але не знаю, що робити, адже він точно не дозволить допомагати мені дітям. Тут дорослим дітям ніхто не допомагає

Мені п’ятдесят років з них двадцять п’ять на заробітках. Удома двоє дорослих дітей. Нині стою на роздоріжжі – італієць запропонував вийти за нього. Я б з радістю, але не знаю, що робити, адже він точно не дозволить допомагати мені дітям. Тут дорослим дітям ніхто не допомагає.

Їхала я сюди не від доброго життя. вся родина погрузла в боргах. які плодив мій чоловік тодішній. я вже й в село вийти не могла. Тоді, саме з нашого села жінки виїжджали на заробітки в Італію, то я й з ними подалась. Своїх двох малих дітей віддала матері на деякий час, адже думала, що повернусь щойно борги віддам.

Але воно не так склалось. Чоловік без мене швидко у засвіти пішов, а мені потрібно усе. Спочатку одягнути, взути дітей, потім пішла потреба за потребою. то ремонт у мами в домі, то у нашому, потім діти в школу пішли.

Я приїздила кілька разів на рік додому, і кожного разу обіцяла, що ось ще трішки і повернусь. Але заробітки мої розтяглись на двадцять п’ять років. Вже й діти мої виросли і одружились а мами не стало.

А тут в італіїї я з Маріо познайомилась. Він був сусідом бабусі біля якої я працювала, тож часто заходив на гостину до старенької. адже виріс з її сином. він не багач, але й не бідує. Працює у якійсь фірмі одруженим ніколи не був. Коли моя бабуся приставилась, він одразу ж запропонував мені жити у нього. Того моменту йти мені було нікуди і хоч я знала непрості сімейні історії наших українок, але вирішила ризикнути.

П’ять років ми разом. Не все прямо райдужно, але ми кохаємо одне одного і з ним я справді щаслива. А нещодавно Маріо мені пропозицію зробив. Я спочатку дуже вже зраділа, адже кохала його, а потім замислилась, як бути?

Справа в тому, що в Італії не прийнято допомагати дорослим дітям і Маріо щиро не розуміє, чому я стільки років відправляю усе зароблене своїй донці і сину. Я розумію. що коли вийду за нього заміж. то він не дозволить мені бульше і копійки дітям передати.

Що ж робити? Мами немає. порадитись ні з ким. наші українки мають кожна свій досвід. тому сказати щось не модуть залишаючи усе на мій розсуд. а я розгубилась.

То виходити мені заміж, чи все ж не покидати діток у скрутні часи?

27,12,2022

Головна картинка ілюстративна

You cannot copy content of this page