fbpx

“Моє улюблене заняття – жити” – 15 мудрих цитат Юрія Нікуліна, які викликають почуття щастя і гармонії

Напевно, неможливо знайти людину, якій не знайома його повна доброти і щирості посмішка – посмішка Юрія Нікуліна. Магія його таланту, чарівності і доброти не знала перепон. Йому вдавалося передавати свій внутрішній світ через екран кінотеатру або телевізора, пише Банка Варенья.

Для когось він – великий комедійний і не менш великий драматичний актор, для когось – улюблений клоун без якого не можна уявити цирк. Але перш за все, Юрій Володимирович – людина з великим добрим сеpцем, веселий, відкритий і чуйний.

Переживши Велику Вітчизняну вiйну, безліч непростих життєвих поворотів, відмови в театральних інститутах і запевнення в своїй непридатності для кінематографа, актор навчився всі прикрощі сприймати з широкою посмішкою, яким б важким не було життя. Нікулін вірив: сміх – універсальні лiки від будь-яких бід.

Читайте також: 39 геніальних цитат Вінстона Черчилля, які припадуть до душі розумним людям

Пропонуємо згадати найбільш життєстверджуючі цитати Юрія Володимировича Нікуліна, які змушують нас по-іншому поглянути на своє життя.

  • Ви знаєте, у мене своя власна концепція щастя. Якщо кожен з нас зможе зробити щасливою іншу людину, хоча б одну, на землі всі будуть щасливі.
  • Я завжди радів, коли викликав сміх у людей. Хто сміється добрим сміхом, зарaжає добротою і інших. Після такого сміху атмосфера стає іншою: ми забуваємо багато життєвих негараздів, незручностей.
  • Популярним мене зробило кіно. Публіка бачила в мені Балбеса, і я публіці підігравав. Я не вважав Балбеса негативним героєм, я його любив: дивного, безжурного, добродушного. Коли пропонували грати зрадників або шпигунів, я відмовлявся.
  • Щастя – це дуже просто. Я вранці встаю. Ми з дружиною п’ємо каву. Снідаємо. І я йду на роботу в цирк. Потім я працюю в цирку. Увечері повертаюся додому. Ми з дружиною вечеряємо. П’ємо чай. І я йду спати.
  • Мені приходили листи з найнеймовірнішими адресами. «Москва,Великий Театр. Нікуліну», «Москва. Кремль. Нікуліну». А була й така адреса: «Листоноша, передайте цей лист артисту Нікуліну, який грав у багатьох фільмах». І всі ці листи дійшли до адресата.
  • У моєму житті не раз визначальну роль грав саме випадок. Аналізуючи минуле і роздумуючи про нього, я приходжу до висновку, що він буває тільки у тих, хто шукає, хто хоче, хто чекає появи цього випадку і робить все від себе залежне для того, щоб втілити свою мрію в життя.
  • Будьте самоучками, не чекайте, доки вас навчить життя.
  • Слабкий завжди поступається дорогою сильному, і тільки найсильніший поступається дорогою всім.
  • Що таке доля? Коли по одній колії назустріч рухаються два поїзди. Несуться, летячи з величезною швидкістю вночі, не підозрюючи, що можлива авaрія. І все ж вони не стикаються. Чому? А, мабуть, не судилося!
  • Я буду щасливий, якщо про мене потім скажуть: він був доброю людиною. Це не означає, що я завжди добрий. Але доброта – на першому місці.
  • Не принижуйтеся до помсти підлим людям. Постарайтеся стати щасливим, і їм цього не пережити.
  • Коли думаєш про смeрть – стрaшно. Десь підсвідомо я думаю: далі, там – нічого немає. Але підсвідомо думаю, що, може бути, крапля, частка моєї, будемо називати, душі, мого існування, вона, можливо, кудись перейде.
  • Моє улюблене заняття – жити.

You cannot copy content of this page