fbpx

Можливо ми і не дуже серйозно все оте планували, але коли свекруха почала нас засуджувати, то мені аж не по собі стало. Тепер задумалась – а може ця жінка має рацію? А з іншого боку, чому б ні?

Чому інші люди вважають, що мають право лізти в чуже життя? Навіть якщо це наші родичі. Батьки чоловіка не дають нам спокійно жити, а все тому, що ми з чоловіком вирішили дати життя ще одній дитині. Це буде наша третя дитина. Ми виховуємо двох синів і дуже хочемо ще і дівчинку, але якщо знову буде хлопчик, то так і буде. А свекруха зі свекром дорікають нас в несерйозності. Чому вони так себе поводять?

Мені і чоловікові вже по 34 роки, ми не маленькі. Обоє працюємо, а хлопчики наші ходять вже в школу. Переглядаючи альбом з дитячими фотографіями, нас накрила ностальгія. Я прекрасно розумію, що вік мій вже піджимає. Або зараз, або ніколи. І тоді чоловік попросив подарувати йому дочку, ну або ще одного хлопчика. Як вийде. Я повідомила своїм батькам, і вони нас підтримали. Навіть запропонували свою допомогу в якості няньок. Чого не скажеш про батьків чоловіка.

Першою почала свекруха. Вона раз у раз говорила, що зараз складний час, що дітей треба поставити на ноги, а не тільки дати їм життя. Вона дорікала нас, що ми ведемо себе як малі дітки, не думаючи про наслідки. Що нам ляльку захотілося, і навіть запропонувала завести кошеня чи цуценя. Мені було так прикро, що я насилу стримала сльози. Давно мене так не вичитували. Найприкріше, що свекор не заступився за нас, а просто мовчав. Хоча я точно знаю, що він не проти мати внучку.

Вдома я довго плакала, а чоловік мене заспокоював. Він говорив, що не варто так близько сприймати слова його мами. Вона не подумавши, зопалу. Що коли з’явиться малюк, вона буде дуже рада. Річ у тім, це його мама так турбується про нас. Гарне занепокоєння. Наговорити стільки всього назвати нас нерозумними людьми.

Ми непогано заробляємо і не зобов’язані звітувати перед іншими. Але як би часто я собі це не повторювала, сумніви мене не покидають. А раптом свекруха права і третя дитина – це занадто в наш час? Може нами керують емоції, а не здоровий глузд. Але як в цьому розібратися?

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page