fbpx

Миють машини, співають – все заради допомоги ЗСУ

Такій оперативності позаздрили б на Формулі-1, а це лише діти з львівського села Задвір’я – всі пиняють машину, поки одні протирають фари-інші співають водієві пісень, а всі зароблені гроші передають місцевим волонтерам.

Ідею перейняли від інших дітей, але якось видавалося їм нечесно, що за одне слово «паляниця» людині треба зробити внесок для ЗСУ.

“Виникла ідея в мене і ще в одного друга. Ми спершу хотіли просто постояти на блокпості і “паляниця” питати (тут він так стинає плечима, мовляв, щось не те). І виникла така ідея – збирати гроші на ЗСУ. І почали протирати фари”, – каже співорганізатор збору 11-річний Володимир Кравчук.

Діти самі мають родичів, які зараз воюють в ЗСУ та й з їхнього села багато пішло хлопців на війну.

“Ми здалека бачимо і мусимо всі разом стояти, і спиняти авто. Дехто говорить: “Слава Україні”, хтось – збирає гроші для ЗСУ, інші – миють фари”, – каже співорганізатор збору Андрій Цибульський і додає, що діти самі долучилися до їхньої ватаги.

“На війні дуже багато з нашого села хлопців. Нашого старшого сина хресний тато, мій брат, на війні”, – каже мама Володимира Ганна.

“То кожен з нас має так чинити, тоді ми є непереможні. То є велика допомога нашим Збройним силам. Велике спасибі дітям”, – каже водій Василь Миго, якому щойно помили фари та гарно привітали піснею.

Таким чином, діти вже заробили понад 23 тисячі гривень і це лише за 2 тижні. Діти й далі планують волонтерити після школи.

“Є волонтерка, яка займається тим, вона потім ті всі гроші направляє куди потрібно. Є багато хлопців з нашого села, які служать, захищають зараз нас. Вони дають заявку, просять, що їм потрібно і за ті гроші, які збирають і діти, і дорослі, закупляють все, що їм потрібно: амуніцію, взуття, бронежилети”, – каже староста Задвір’янського округу Едуард Марциняк журналістам Суспільного.

Фото: колаж.

09/12/2022

You cannot copy content of this page