fbpx

На переліт взяв тисячу доларів кредиту: українець розповів про переїзд в Домінікану

Колишній працівник запорізької електростанції Віктор Карев переїхав в Домінікану. На переліт взяв тисячу доларів кредиту, пише Gazeta.ua.

“Спочатку жив у друзів, шукав роботу та апартаменти. Оренда житла в Домінікані від 150 доларів у бідному районі. Але квартири тут рівняють за американським типом по кількості спалень. Кожна спальня має свою вбиральню та ванну кімнату. Додатково оплачується електроенергія та Інтернет (70-100 доларів)”, – розповів Віктор.

Більшість людей працює у туристичній сфері, заробляє до 2 тисяч доларів.

“Я теж був екскурсоводом, керівником туристичної агенції. Знадобився досвід, який мав в Україні та знання іспанської мови”, – каже чоловік.

Читайте також: Працюю на заміні в італійській сім’ї. Зарплата 700 євро( 21 300 гривень). Працюю з 7 7:30 до 22:00, – українка розповіла про роботу доглядальницею

Домініканці ліниві і можуть не прийти на роботу, бо їм так захотілося, тому емігрантів беруть на роботу з великим задоволенням. Продавець магазину отримує тисячу доларів. Це по суті прожитковий мінімум. На дві тисячі можна нормально жити.

“Для мене робота в Домінікані – задоволення. Бувають складні моменти, але тоді я відвідую серфпляж Макао, піднімаюсь на гору Редонда з панорамним видом на острів. Можу поїхати на острів Саона, де знімали рекламу Баунті”, – поділився Віктор Карев.

Домінікана – країна корумпована, за гроші тут можна вирішити будь-яке питання, але одне для домініканців принципово – збереження екосистеми острова. Тут немає гідро – і, тим більше, атoмних електростанцій. Електрику забезпечують дизель-генератори, тому іноді бувають перебої, а напруга в розетках всього 110 В, але техніка спеціально підлаштована.

“Морепродукти тут коштують дорого, до того ж рибу не вміють готувати. Лише недавно місцеві від туристів дізналися про соління та в’ялення, але в них не дуже добре виходить і таку рибу краще не брати. Зате на острові багато кафе, де можна спробувати будь-яку кухню”, – каже Віктор.

Чоловік зауважує, що тут небезпечно. В бідному районі його намагалися пограбувати. Пощастило, що грошей з собою не було, а був лише блокнот із записами іспанською.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page