fbpx

На Землю очікує найспекотніше десятиліття за понад 150 років

Метеорологічне бюро прогнозує, що середнє глобальне підвищення температури може перевищити 1,5 градусів. Якщо дані метеорологів підтвердяться, то десятиліття з 2014 по 2023 рік буде найтеплішим за понад 150 років спостережень, пише 24 канал.

Професор Адам Скайф сказав, що до 2023 року науковці прогнозують швидке потепління у всьому світі.

Голова відділу довгострокового прогнозування в Met Office впевнений, що з 2019 по 2023 рік “ми відчуємо температури в діапазоні від 1,03°C до 1,57°C, що значно вище від рівня 1850-1900 років на більшій частині земної кулі”.

“Це реальність, з якою нам необхідно зіткнутися. Скорочення викидів парникових газів і заходи з адаптації до зміни клімату повинні стати головним глобальним пріоритетом”,– сказав генеральний секретар ВМО (Всесвітньої метеорологічної організації) Петтері Таалас.

Читайте також: Долар і євро в Україні дешевшають: що буде з валютою далі

Всесвітня метеорологічна організація (ВМО) заявляла, що 2018 рік посів четверте місце у списку найспекотніших в історії людства.

Чим займається ВМО?

Всесвітня метеорологічна організація – це спеціалізована міжурядова установа ООН у сфері метеорології, заснована в 1950 році. З 1951 року ВМО є компетентним органом ООН з питань спостереження за станом атмосфери Землі та її взаємодії з океанами. Головними напрямами основного стратегічного документа ВМО визначені: життя, майно, безпека транспортних перевезень (сушею, водою, землею), зменшення бідності, ефективне використання природних ресурсів тощо.

Опубліковано 9 лютого 2019 року

You cannot copy content of this page