fbpx

Нафта дешевшає на тлі очікувань заяви Байдена про призупинення податку на пальне

Ціни на нафту впали більш ніж на 6 дол за барель на тлі наполягання президентом США Байденом знизити зростаючі ціни на паливо, включно з тиском на основні енергетичні компанії країни, – пише Reuters.

Станом на 07:18 за Гринвічем ф’ючерси на американську нафту WTI впали на 5,98 дол (5,46%) – до 103,54 дол за барель.

Ф’ючерси на нафту Brent подешевшали на 5,67 дол (4,95%) – до 108,98 дол за барель.

США є найбільшим у світі споживачем нафти. За останні 12 місяців вартість пального в Сполучених Штатах зросла на 62% і 13 червня стала рекордною – 5 доларів за галон (3,8 літра). Це 0,76 центів за 1 літр.

Очікується, що у середу президент США Джо Байден закличе тимчасово скасувати федеральний податок на бензин у розмірі 18,4 цента за галлон, а у четвер зустрінеться з сімома представниками нафтових компаній.

Раніше Байден критикував американську нафтову промисловість за надприбутки, попередивши, що енергетичним компаніям не слід “користуватися проблемами, створеними війною в Україні, для отримання надмірного прибутку та підвищення цін, що погіршує становище сімей” у США.

Водночас генеральний директор Chevron Майкл Вірт заявив у вівторок, що критика нафтової промисловості не є способом знизити ціни на паливо.

Фото: meta.ua.

06/22/2022

You cannot copy content of this page