fbpx

Навіщо три дні нічого не брати і не давати. За ці три дні, навіть за першу добу, – з’являться люди, про яких ми начебто забули

Навіщо три дні нічого не брати і не давати

У народному цілительстві знахарі після того, як знімуть псування, строго-настрого велять людині три дні нічого ні в кого не брати і нічого нікому не давати. 72 години треба відмовлятися від того, що вам намагаються передати, і не давати комусь нічого. Дуже цікаво, а чому і як це працює? Може, це таке ж марновірство, як і псування, – яке, до речі, визнане культуральним синдромом і цілком реальним психологічним порушенням, яке спостерігали, вивчали і описували психіатри. Але ось що саме відбувається за ці три дні? – давайте розглянемо це цікаве питання.

Люди починають питати досить дуpні, вибачте, речі: “що ж мені, дитині не дати їжі? Або у чоловіка не взяти гроші на покупки?”. Ясна річ, що треба керуватися здоровим глуздом і внутрішнім чуттям. У повсякденному житті ми постійно щось беремо і даємо, не надаючи цьому ніякого значення. А у випадках, про які говорять цілителі, ми внутрішньо відчуваємо щось недобре. Ми інтуїтивно розуміємо, про що саме йдеться. А якщо людина не розуміє, значить, з нею вже щось не так. Вона не здатна керуватися здоровим глуздом, у неї слабка інтуїція, вона не відрізняє одне від іншого. Дати дитині їжу – це одне. А дати сусідці, яка раптом згадала про нас, сіль – це інше. Або отримати пропозицію пригоститися цукеркою від злісної колеги, яка раптом стала надзвичайно доброю і щедрою. Це різні речі, але важко пояснити, чому саме вони відрізняються. На рівні інстинкту цю відмінність ми відчуваємо, ось в чому справа. А якщо захисного інстинкту немає – не варто дивуватися, що людина потрапляє під чийсь вплив, під дію чужої волі.

І ось можна провести психологічний експеримент, дуже простий. Наприклад, усвідомлено, з метою позбутися від усього поганого і негативного в житті, провести вдома генеральне прибирання. Повикидати в смітник все непотрібне, старе, яка наводить на погані думки і пов’язане з поганими спогадами. Все прибрати, помити підлогу до блиску, зітхнути на повні гpуди і пообіцяти собі три дні ні у кого нічого не брати і нікому нічого не давати. І застосувати метод спостереження і самоспостереження. Можуть дуже цікаві речі статися і з’ясуватися.

Одна жінка відразу після прибирання відкрила двері, а там сусідка. І сусідка попросила склянку борошна. Жінці стало незручно, соромно відмовити, хоча вона тільки що обіцяла собі нічого не давати нікому. І сусідка була заздрісною і негативною особливо. Нічого раніше вона у жінки не просила і з нею не дружила, навіть навпаки! А тут прийшла і просить борошно, хоча магазини відкриті і є інші сусіди, в кінці кінців. Не вiйна і не гoлод, правильно? Але жінка не змогла відмовити і дала борошно. А потім задумалась нарешті про своє невміння відмовляти, про страх конфлікту і засудження, про те, що її постійно змушували робити те, що вона не хотіла. І вона робила всупереч своїй волі! Ось чому вона стала об’єктом негативних впливів. Всьому виною була її особиста податливість. Її вампіри сприймали як легку здобич. Це і було джерелом хвopoб і занепаду сил.

Або в іншому випадку колега на роботі раптом стала примушувати дівчину випити кави. Прямо наcильно пхати чашку в руки. І дівчина не знайшла сил відмовитися, хоча не любила каву, а колегу побоювалася. Був випадок, коли жінці віддали забутий борг – невелику суму, зовсім невелику, яка не віддавали кілька років. А тут ти диви! – родич згадав про борг і особисто приніс пару пом’ятих купюр. Можна було відмовитися. Можна було пробачити цей борг, та й все, тим більше, саме родич зводив нaклепи на жінку і зробив їй багато зла через заздрощі . Але жінці стало шкода грошей, розумієте? З дріб’язкової жадібності вона взяла ці купюри і моментально себе погано відчула. Її проблемою була дріб’язковість. Вона порушила обітницю, cпокуcившись на невелику суму …

Насторожити має ось що: незвичайна наполегливість, з якою пiдозріла людина щось дає або просить. Дивне прохання, недоречність – як у випадку з борошном. Несподіванка, – ми зовсім не очікували такої поведінки саме від цієї людини. І сама людина може з’явитися несподівано, ми про неї давно забули. «Дивина» – ось ключове слово. А дивину важко пояснити словами, її можна відчути. Відчути.

Читайте також: Одного разу той, хто робить вам зло, буде просити вас про допомогу

«Надмірний вплив», є таке поняття в психології. Предмет створює зв’язок. Але не тільки в цьому справа. За три дні можна виявити власне слабке місце, пролом у захисті. Зрозуміти, яка наша слабкість робить нас вразливими для небезпечних людей. Чому ми відкриваємо двері, незважаючи на обітницю і застереження? Халатність це або невміння відмовляти? Малодушність і страх, боязнь конфлікту? Ось цю проблему і треба пропрацювати, закрити пролом у захисті.

І найдивніше, що за ці три дні, навіть за першу добу, – з’являться люди, про яких ми начебто забули, але насправді пам’ятали. У глибині душі ми їх розцінювали як ворожих, але не зізнавалися собі в цьому. Саме час проаналізувати ситуацію і подумати про сигнали підсвідомості, якими ми нехтуємо.

Автор – Анна Кіp’янова (психолог)

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page