fbpx

“Навіть у страшному сні я не міг уявити, що виготовлятиму бронежилети для дітей” – Максим Плехов із Львівського оборонного кластеру.

Україна стикнулся з тим, що окупанти не зважають на напис «Діти» і потреба захистити найдорожче постала дуже гостро. Максим Плеханов каже, що прохання розробити бронежилет для дітей надійшло від ювенальної поліції. Тому вони взялися до роботи – трохи закордонного досвіду, української кмітливості і бронежилет готовий.

– Коли ми передавали машини на фронт, один волонтер запитав, чи можемо зробити бронежилети для дітей. А невдовзі такий запит – розробити концепцію захисту дитини під час евакуації – надійшов від ювенальної поліції, – розповідає «КП в Україні» голова правління Львівського оборонного кластера Максим Плехов. – Перша партія вже готова – це 30 бронежилетів, які комерційне підприємство, що входить до складу кластера, виготовило власним коштом. Далі вони мають пройти відстріл та процедуру державної сертифікації – їх тестують за військовим стандартом, після чого ми їх передамо поліції.

Зараз є запит на на 500 бронежилетів у трьох розмірах від 4 до 14 років. Плюс має ще регулюватися об’єм, щоб одягнути на футболку й на зимову куртку.

– Завдання дитячого бронежилета: утримати первинні уламки – це уламки снарядів, і вторинні – скла, бетону, – пояснює Максим Плехов.

Найлегший такий бронежилет важить близько двох кілограмів – таку вагу витримують навіть 5-річні дітки.

– Ми перевіряли бронежилети на своїх дітях – діти співробітників півтори-дві години спокійно ходили, бігали в них, не скаржилися, зазначали, що зручно, – каже Максим Плехов. – Про 15-річних і казати не варто.

До розробки такого бронежилета доклалися й Харківські фахівці та спеціаліст з екіпіровки сил HАТО Калин Дмитрів. Виготовляють такі вироби за благодійні кошти і планують зробити всі 500 штук до кінця жовтня.

Фото: колаж.

You cannot copy content of this page