fbpx

Не хочу давати дитину свекрусі

«Мене звуть Настя, мені 29, синові 4 роки. Я боюся, що свекруха хоче забрати у мене сина.

Ми живемо в селищі в будинку у батьків чоловіка. Свіже повітря, кури, корова, одним словом господарство. У місті у нас з чоловіком є ​​велика квартира, але ми обоє працюємо віддалено через інтернет, тому приїжджаємо тільки зрідка.

Мама чоловіка дуже владна, дуже хитра, хоче все контролювати. Хоче, щоб мій син слухався тільки її, робив як вона хоче.

Щоб не ходив в садок, пішов в сільську школу, жив з нею. Навіщо їй це? Щоб і її син – мій чоловік, теж жив з нею, перебував поруч під її контролем.

А мені не подобається як вона спілкується з дитиною, як нав’язує йому свою думку, сюсюкає, загодовує солодким. А дитина що, йому дали шоколадку, і він щасливий. Уявіть: бабуся, з якою все можна, вічне свято, безлімітні солодощі 24/7.

І я: їж суп, не їж цукерки, лягай спати, вимикайте мультики. На тлі бабусі виглядаю просто мегерою.

Останнім часом дитина стала все більше часу проводити з нею, тікає від мене і йде з нею грати. Не слухається мене, зате її – у всьому. А вона рада, і дістає чергову цукерку з халату.

Говорити марно, вона вважає, що у себе вдома може робити все що хоче.

Якщо навіть я щось скажу їй з приводу дитини, то чи проігнорує або мене виставить невихованої дівкою. Такими темпами, через рік-два я взагалі перестану справлятися з дитиною.

Чоловік проти матері слово не скаже. Йому подобається жити в селі, їхати не хоче, і слухати про матір теж нічого не хоче. Я втомилася жити в постійній боротьбі з нею, відстоювати кордону.

Що мені робити? Я готова вже на офісну роботу і дитячий сад, тільки б захистити дитину від її впливу.

Але вона теж піде на все, щоб свій вплив зберегти, тому що на кону і син і внук.

Я вже була у психолога, і вона порадила звернутися до вас теж. Чи є у неї права на мою дитину? Що вона може зробити, якщо я поїду з дитиною в місто або до своїх батьків?

Чи зможе звернутися до суду і як мені захищатися в цьому випадку? Я ж не буду в суді розповідати про цукерки. Як мені підстрахуватися, щоб у неї нічого не вийшло?

You cannot copy content of this page