fbpx

“Не карaйте своє тiло!” – 13 секретів француженок, які дозволяють їм виглядати приголомшливо

Практичні рекомендації справжніх француженок, які допоможуть вам зберегти стрункість, не сидячи на дієті, виглядати красиво і надзвичайно, пише Банка Варенья.

Весь світ заздрить тому, як французькі жінки вміють виглядати красиво і надзвичайно так, немов це нічого їм не вартує. Зберігати стрункість, не сидячи на дієті. Бути привабливою, не відповідаючи нав’язаним ззовні ідеалам краси. Бути чудово, абсолютно впевненими в собі. Красиво жити, ні в чому собі не відмовляючи, але знаючи міру. Цінувати якість, що не скочуючись у споживчий чад.

Так, я знаю, що не варто узагальнювати, і багато хто з моїх французьких подруг скажуть, що вони зовсім не такі. Але це зрозуміло – серед них є винятки з правил, як і всюди. Але в загальному і цілому я захоплена своїми французькими подругами – якого б вони не були віку і ваги – за їх велелюбність, вміння цінувати і поважати себе.

Що трапилося, коли я почала брати з них приклад? Я стала впевненішою. Стала більше любити і поважати себе. Можливо, я ніколи не почну виглядати справжньою француженкою, і не позбудуся акценту, який залишається при мені не дивлячись на кілька прожитих у Франції десятиліть, але це неважливо. Важливим є те, що жінки, які люблять і поважають себе, як правило, виявляються здатні перейняти цю властиву француженкам легкість буття – а це, в свою чергу, робить їх життя куди приємнішим. І можливо, вам теж сподобається жити, не відчуваючи себе винуватою за те, що в першу чергу прислухаєтеся до власних почуттів і бажань.

Трохи нижче ви знайдете все, що я дізналася про те, як любити себе по-французьки:

1. Постарайтеся зрозуміти, що вам найбільше підходить.

Француженки відомі по всьому світу своєю стильністю – але це тому, що вони знають, який стиль краще всього їм підходить, і намагаються дотримуватися його, час від часу оновлюючи його невеликими змінами і доповненнями в залежності від сезону (до того ж так ви заощадите неабияку суму ).

2. Практикуйте ритуали, що доставляють вам задоволення.

Відчувати себе добре настільки ж важливо, як добре виглядати. Розслабляючі ванни, косметичні процедури, масаж і інші види догляду за тiлом не розкіш, а необхідність – і неважливо, наскільки завантажене ваше життя в інших відношеннях.

3. Не карaйте своє тiло.

Підхід «без бoлю нічого не вийде» так і не дістався до цих берегів. Французи вважають за краще принцип задоволення – якщо ви робите щось, що змушує вас виглядати і відчувати себе чудово, це явно корисно для вашого здоров’я і благополуччя (і, природно, вони включають сюди приємне проводження часу у ліжку. І не тільки там).

Читайте також: 45 ПОРАД ВІД 90-РІЧНОЇ ЖІНКИ, ЯКІ КОЖНОМУ ПОТРІБНО ПЕРЕЧИТУВАТИ БОДАЙ РАЗ В ТИЖДЕНЬ

4. Прийміть себе такою, якою ви є.

У практично будь-якому французькому жіночому журналі ви знайдете всі ті ж практично недосяжні норми і ідеали. Але тут, в реальному світі, француженки знають, що щастя не в здатності влізти в 36 розмір одягу, а в здатності відчувати себе добре в власній шкурі.

5. Насолоджуйтесь смачною їжею.

Смачна їжа завжди була частиною французької культури, так для чого собі в ній відмовляти? Ви цілком можете собі дозволити майже все, що захочете – по трохи і дотримуючись помірності. Жодна з моїх французьких подруг не відмовляє собі в хлібі, сирі і десертах – але і не їсть їх кожен день.

6. Поважайте своє тiло.

Повірте, переїдання може привести тільки до негативних почуттів і відчуттів. Хочете шоколадку? Ну так з’їжте її, але тоді обійдіться сьогодні  без сиру і другого келиха вuна. Помірність краща аскетизму, якому зовсім не місце в щасливому житті.

7. Намагайтеся відчувати себе і виглядати на всі сто.

Француженки не дозволяють собі вийти на вулицю, виглядаючи, немов неприбране ліжко. У якому би вони не були поспіху, вони залишають будинок охайно одягненими і виглядають достойно (ніяких спортивних штанів і скуйовджених волосся). Неабияка доля секрету, як відчувати себе добре, полягає в тому, щоб добре виглядати – до того ж так ви проявляєте пошану як до себе, так і до світу навколо.

8. Будьте собою!

Будьте відвертою і зухвалою, хоча б трішечки. Навіть якась дрібниця – незвичайна каблучка, забавні чобітки або яскравий шарф – можуть висловити вашу індивідуальність.

9. Працюйте з тим, що у вас є, не чекайте досягнення ідеалу.

Щоб мати чудовий вигляд, француженкам не потрібно чекати, коли вони скинуть пару кілограмів, або відростять+ довге волосся. До того ж якщо ви навчитеся ефектно виглядати в будь-якій ситуації, ніхто цих «зайвих» кілограмів просто не помітить.

10. Будьте природною.

Ви ж не хочете приховувати своє обличчя за маскою? Ну так і не робіть цього. Мінімальний макіяж, акуратна зачіска (не залита лаком так, що волосся навіть поворухнутися не може), відповідна помада і приємний аромат. От і все.

11. Не дозволяйте віком позбавити вас задоволення від життя.

Подумайте, в яких ще країнах жінки «певного віку» все ще вважаються спoкусливими? Француженки знають, що вік – ще не привід відмовлятися від можливості виглядати і відчувати себе на всі сто. Я можу назвати пару десятків французьких знаменитостей, яким вік за 40 нітрохи не заважає зберігати красу і привабливість. Ізабель Юппер, Ізабель Аджані, Жюльєт Бінош, Інес де ля Фрессанж – і це тільки початок списку.

12. Намагайтеся радіти дрібницям.

Невеликий, але смачний еклер, нові парфуми, прекрасний запах лаванди, смачний сир з цвіллю… Француженки розуміють, що подібні дрібниці анітрохи не менш важливі, ніж все інше.

13. Насолоджуйтесь життям.

Знайдіть свою пристрасть, скажіть «ні» всьому, що є марною тратою вашого часу, і продовжуйте йти вперед. Зосередьтеся на тому, що любите – і вас ніщо не зупинить!

You cannot copy content of this page