fbpx

Не стрижіться так: 8 зачісок, які нещадно вас старять

Роки – не поїзд, зупинити неможливо. Але це аж ніяк не привід сумувати. Адже приходить досвід і краще розуміння навколишнього світу. А візуально списати собі пару-трійку років завжди можна за допомогою б’юті-штучок. Так що розслабтеся, отримуйте задоволення від життя і уникайте ось цих зачісок. Вже що-що, а вони безжалісно старять будь-яку жінку, пише Novate.

Хочете здаватися молодшою і свіжішою? Тоді перш, ніж записуватися на прийом до косметолога і фахівців пострaшніше, вирушайте до перукаря-стиліста. Тільки хорошого. І, якщо це ваш випадок, скоріше позбавляйтеся від однієї з таких зачісок. Адже вони тільки додають зайвого.

1. Хімзавивки і велика кількість «фальшивих» кучерів

Складно сказати, в якому саме віці грайливі кучерики втрачають своє кокетство. Але в одному стилісти одностайні: дамам постарше краще уникати великої кількості кучерів. Адже з віком волосся стає набагато тонше, і замість модного «Голлівуду» можна запросто отримати на голові «кульбабу». Елегантності це точно не додасть.

2. «Шолом»

Та сама безформна зачіска, яку із загадкових причин обирають так багато жінок. Не сильно коротка, але і зовсім не довга, ніби з чубчиком, а ніби і без. Одним словом, ніяка. Замість цього непорозуміння стилісти пропонують вибирати стрижку з більш чіткими лініями, які додадуть гостроти і форми овалу обличчя. Адже він з віком має властивість злегка змінюватися, втрачаючи колишні контури.

3. «Колючки»

Незважаючи на необхідність «тримати форму», занадто гострі, виділені пасма – аж ніяк не кращий вибір. «Вісімдесяті» вже не повернути, а стоншене волосся з таким буйним дизайном будуть виглядати ще тонше.

4. Начоси, високі «гульки» і «черепашки»

Будемо короткі: надто вже ретро. Складно виглядати молодо і сучасно з таким вінтажем на маківці.

5. Ретро-зачіски в цілому

Ці красиві і складні укладки «всередину», а-ля домогосподарка з 50-их, виглядають привабливо тільки в старих фільмах. А в реальності нещадно додають років.

6. Ось ця чолка

Стилісти одностайні: пряма чолка (та ще й зріджена) – не кращий вибір для прекрасних зрілих жінок. Якщо хочеться покрасуватися чолкою, то краще вибирати косу і гостру. Це додасть рисам виразності, а овалу обличчя – чіткості.

7. Занадто темний відтінок

Навіть, якщо ви все життя проходили фатальною брюнеткою, чому б не освіжити образ чимось новеньким? Тим більше, на синьо-чорному (і просто занадто темному) полотні будь-сивий волосок буде помітний. Та й темні «холодні» відтінки мають властивість робити обличчя блідішим, що зрілій шкірі зовсім ні до чого. Краще спробуйте теплі тони пшениці, карамелі або світлий «каштан». І відразу помітите приємний рум’янець на посвіжілому личку.

8. Довге волосся

Читайте також: Личать усім: 50+ варіантів стрижки боб-каре, які завжди будуть в моді

Ні-ні, ніхто не закликає обов’язково обрізати косу до пояса під корінь і взагалі стригтися «під хлопчика». Але для створення елегантного «дорослого» способу стилісти радять уникати прямого розпущеного волосся з проділом по центру. А все тому, що така зачіска робить обличчя безформним і злегка ускладнює його нижню частину. З чим гравітація справляється і без сторонньої допомоги. Хочеться зберегти довжину? Тоді вибирайте легкі хвилі, «рвані» каскади, косі чолки і акцентовані пасма біля обличчя – ті прийоми, які окреслюють овал і додають зачісці динаміки. А нудні «русалчині» коси залиште дівчаткам-студенткам.

Але це все – тільки рекомендації і натхнення для експериментів. Вибирайте ту стрижку, з якою вам комфортно.

You cannot copy content of this page