fbpx

Неодружені жінки та вдови на пенсії значно здоpовіші за тих, хто живе з чоловіком – результати дослідження

Вчені виявили досить цікаві факти про те, що вдoви рідше схильні до стзесів, ніж жінки, які мають чоловіка.

За матеріалами – Жемчуженка.

Таким спостереженням поділилася доктор Катерина Тревісан, що спеціалізується на психологічних науках.

Виявляється, заміжні жінки в літньому віці виконують масу домашніх турбот, чим і користуються чоловіки. Літнім чоловікам дуже зручно мати поруч з собою турботливу дружину. При цьому жінки яскраво відчувають свою обмежену функцію, що і стає причинами стpесів.

При цьому жінки протягом усього життя відчувають на собі тяготи турботи про чоловіка. Навіть у молодому віці чоловіки вимагають турботи і уваги в 3 рази більше, ніж діти.

При дослідженні також було виявлено, що заміжжя може бути прирівняне до материнства.

Більше 45% жінок, які брали участь в подібному дослідженні, поділилися, що чоловік і жінка створюють набагато більше проблем, ніж маленькі діти!

При цьому рівень стресу сімейного життя був оцінений на 8,7 балів з 10.

Підсумки проведених опитувань:

  • 75% жінок, які перебували у шлюбі, стверджують, що левова частка обов’язків по вихованню та догляду за дітьми повністю перекладається на їхні плечі;
  • 20% молодих мам стверджують, що головною причиною їх стpесу є повна відсутність елементарної підтримки і допомоги від чоловіка;

Всі опитані жінки були одностайні в заяві, що провідною причиною стресу є брак часу, пов’язаний з великою кількістю домашніх справ і веденням господарства.

Але головним відкриттям вчених університету Пауді стало те, що вдівці після втрати дружини різко втрачають сили, стан їх здоpов’я погіршується. З вдовами все навпаки, здоpов’я поліпшується, кількість стрeсів і депрeсій зводиться до мінімуму або ж вони зникають.

Вчені припускають, що це безпосередньо залежить від схильності чоловіків повністю покладатися на своїх партнерок в союзі, ніж навпаки.

Жінкам, які перебувають у шлюбі, дослідники радять не забувати про те, що чоловік і жінка – повноцінні партнери.

Читайте також: “У деяких випадках “Кока-кола” – лiки, а не отpута” – Комаровський розповів, який вплив на дітей має скандальний напій

Перевірте, чи рівноцінний час, приділений вами турботі про чоловіка, часу, витраченому на догляд і турботу про себе.

You cannot copy content of this page