fbpx

Німці ремонтуватимуть бронетехніку в Литві

Німецькі компанії Rheinmetall та Krauss-Maffei Wegmann (KMW) спільно створили у Литві систему обслуговування військової техніки.

Про це йдеться у пресрелізі компанії Rheinmetall.

Нове підприємство у Литві здійснюватиме логістичну підтримку в першу чергу бойових машин як Збройних сил Литви, так і бронетехніки контингентів інших країн НАТО, дислокованих на території країн Балтії.

Спільне підприємство «Lithuania Defense Services» було розміщено у населеному пункті Йонава у центральній частині Литви.

«Присутність партнерів на місці означає, що підрозділи НАТО виграють від швидшого реагування та покращення ланцюжків поставок завдяки розширенню можливостей у регіоні», – йдеться у повідомлені.

Кожному із двох партнерів належить по 50% акцій спільного підприємства.

Сучасний центр технічного обслуговування та логістики займає площу близько 12 000 квадратних метрів.

Місце дислокації було вибрано через близькість найбільшої у Литві військової бази «Rukla», де розміщується бойова група НАТО «Литва», а також забезпечений прямий доступ до залізниць.

Одним з основних завдань компанії стане обслуговування поставлених Литві бойових машин «Vilkas» (литовська версія бронемашини «Boxer»).

Вона також обслуговуватиме інші бойові машини, дислоковані в регіоні, які будуть прибувати в рамках ротації.

За оцінками західних експертів, Rheinmetall і KMW прийняли рішення про створення «Lithuania Defense Services» у вдалий момент, оскільки в березні голова Комітету національної безпеки і оборони Сейму Лаурінас Кащюнас оголосив, що Литва буде готова прийняти до кінця року щонайменше 7000 військовослужбовців НАТО, пише Мілітарний.

Фото: Мілітарний.

06/20/2022

You cannot copy content of this page