fbpx

Носите окуляри і протираєте їх одягом? Тоді варто знати, чим це загpoжує!

Ви носите окуляри? Якщо так, ви не з чуток знаєте про багато проблем, пов’язаних з ними.

Запотівання, відбитки пальців, подряпини. З усім цим доводиться стикатися власникам окулярів. І не тільки для зору, але і звичайних сонцезахисних.

Підійдіть до боpотьби з цими проблемами у всеозбpоєнні, ознайомившись з рекомендаціями нижче, пише Своими Руками.

Більше ніякого запотівання

Запобігти запотіванню окулярів можна за допомогою одного простого трюку. Втріть трохи звичайного кускового мила в лінзи, видаліть надлишки м’якою тканиною.

Перестаньте поправляти окуляри

У вас часто зісковзують окуляри на кінчик носа? Купіть в найближчому магазині косметики праймер під тіні. Так-так, чоловіки, ви теж. Нанесіть його в невеликій кількості на перенісся і окуляри не будуть зісковзувати вниз.

Саморобний засіб для чищення

Візьміть маленьку пляшечку з розпилювачем і змішайте дві частини медичного cпирту з однією частиною води і трьома краплями засобу для миття посуду. Добряче збовтайте – і засіб готовий. Нанесіть трохи рідини на мікрофіброву серветку і протріть лінзи.

Видаліть подряпини

Щоб видалити крихітні подряпини з лінз, можна скористатися неабразивною зубною пастою. Видавіть її в невеликій кількості на поверхню окулярів і втирайте круговими рухами м’якою тканиною. Змийте пасту і здивуєтеся результату.

Не протирайте окуляри одягом

Часто в поспіху не хочеться діставати спеціальну ганчірочку для лінз, і ми використовуємо футболку, сорочку і т.д. Однак на одязі скупчується багато пилу. Пилинки можуть залишити крихітні подряпини на поверхні лінз. Віддавайте перевагу м’якій ганчірці.

Віск для окулярів

Ще один спосіб запобігти зісковзування окулярів з перенісся – використання бджолиного воску. Нанесіть його на колодки або міст окулярів.

Автомобільний віск можна використовувати для полірування подряпин на окулярах. Нанесіть половину чайної ложки воску на мікрофіброву ганчірку і як слід втирайте його в лінзи круговими рухами. Видаліть надлишки вологою і сухою тканиною.

Суміш води і харчової соди

Ще один спосіб позбутися від неприємних подряпин. Зробіть пасту з харчової соди і води в невеликій чашці. Нанесіть поверх лінз і м’яко відполіруйте. Промийте під водою.

Чистка окулярів оцтом

Столовий оцет можна використовувати для чищення багатьох предметів, в тому числі окулярів. Змішайте оцет і харчову соду, зачекайте поки завершиться процес гасіння. Використовуйте м’яку тканину для полірування подряпин сумішшю.

Не використовуйте гарячу воду

Не використовуйте для ополіскування окулярів гарячу воду. Це скорочує термін їхнього «життя».

Читайте також: Якщо у вас є такі капці – викиньте їх негайно!

Поділіться корисною статтею з друзями!

You cannot copy content of this page