fbpx

Олена вже несвідомо готувалася до сварки, що витала у повітрі. Всоте планувала втекти до батьків, але. Сергій її випередив

Олена та Сергій часто не знаходили спільної мови. І, як правило, на порожньому місці. Якщо причина сварки була більш істотною, Олена йшла до батьків, разом зі своїм сином.

Наступного дня Сергій телефонував, вибачався, просив повернутись. Казав, що сумує за Артемчиком, а без неї, без Олени, взагалі не може жити.

Дружина не поспішала повертатися ще кілька днів, щоб провчити чоловіка, а потім приходила назад додому. До того ж, довго жити у батьків їй було не надто приємно. Вони цілими днями повторювали доньці, що треба зберігати сім’ї, не позбавляти Артемчика батька і що вона сама у всьому винна.

Примирення завжди було дуже приємним. Після сварки якийсь час у будинку панувала тиша. Олена заглиблювалася в кулінарні вишукування, домашнє господарство. Наводила лиск і затишок. Ставала уважною, лагідною, навіть ніжною.

Сергій не затримувався на роботі, приносив квіти, не забував сказати дружині лагідне слово і цілувати її в маківку.

Подружжя проводило багато часу разом. Вони дивилися улюблені фільми, ходили гуляти із сином, відвідували друзів. Словом, наставала сімейна ідилія.

Однак. Вистачало їх ненадовго. Здійснювати такі «подвиги» через силу – справа невдячна і стомлива.

Непомітно накопичувалося роздратування, невдоволення, втома. Виникали безглузді непорозуміння, про які Олена та Сергій розмовляти так і не навчилися. І в якийсь момент сталася черговий збій.

Так могло статися і цього разу, але щось пішло не так.

Олена вже несвідомо готувалася до сварки, що витала у повітрі. Всоте планувала втекти до батьків, але. Сергій її випередив. Чоловік вирішив не чекати, коли вони знову почнуть сваритися, зібрав речі і пішов до матері. Причому зробив це нишком, поки Олена ходила в магазин.

Вона навіть не одразу зрозуміла, що сталося. Тільки пізно ввечері, не дочекавшись чоловіка, і навіть його дзвінка, Олена вирішила йому зателефонувати:

─ Ти де? ─ її голос звучав невдоволено та різко.

─ Поки у мами, ─ спокійно відповів Сергій, ─ не чекай, я не прийду. Досить.

І кинув слухавку

«Не прийде він. От і чудово. Нехай побігає кілька днів. Ще проситиметься. А я подумаю, прийняти його чи ні. Бач, які ми сміливі, впевнені в собі», ─ думала Олена, міряючи кроками квартиру.

Тієї ночі вона так і не лягла. Подумки все розмовляла, і розмовляла з чоловіком. З’ясовувала стосунки, звинувачувала, потім вмовляла, виправдовувала і починала спочатку. Нарешті, настав ранок. «Зараз він зателефонує, і я йому скажу» ─ готувалася Олена до звичного після сварок ранкового дзвінка Сергія.

Але він не зателефонував.

Чоловік не подзвонив і наступного дня, і через тиждень.

Три місяці від нього не було ні слуху, ні духу. Він повністю ігнорував дружину та сина. Грошей не давав, на зустріч не напрошувався, у гості не кликав. Свекруха, якій Олена таки зателефонувала після довгих вагань, сказала, що Сергійко багато працює, і взагалі: збирається у тривале відрядження. А їй, Олені, треба подумати, як жити далі. Мовляв, Сергій не повернеться.

А далі все просто: чоловік справді поїхав. Тільки не у відрядження, а в інший кінець міста.

Олена дізналася про це ненароком, буквально зіткнувшись з ним у торговому центрі. Він був задоволений, красивий і з привабливою жінкою під руку.

Зустрівшись очима з дружиною, Сергій не розгубився, не зніяковів, а просто сказав:

─ Привіт, гарно виглядаєш.

─ Спасибі, ─ тихо відповіла Олена, і відвела погляд.

Повисла неприємна пауза.

─ Гаразд, ми підемо, ─ порушив мовчання Сергій, ─ а ти ─ подавай на розлучення. Я згоден.

Розлучення минуло якось буденно. Без галасу, претензій. Сергій не захотів ділити майно, нажите за шість років спільного життя. Навіть не претендував на квартиру. Сказав, що його цікавить лише одне: як він спілкуватиметься з сином.

Олена вирішила не вдавати з себе мегеру і погодилася з тим, що батько може зустрічатися з Артемом у будь-який час.

Відтоді Сергій часто буває у Олени з сином, проводить там багато часу, але поки що не залишається.

А Олена продовжує сподіватися.

Svitlana Sushko.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page