fbpx

Папа Римський Франциск молитиметься за мир в Україні о 19 за київським часом 31 травня

31 травня Папа Римський очолить проказування молитви на вервиці перед статуєю Марії Цариці миру у римській базиліці Санта-Марія-Маджоре, де будуть присутні й представники української громади, – пише Vatican News.

“Разом із Папою десятки розарію проказуватимуть українська сім’я, люди, що мають відношення до жеpтв війни, військові капелани. В базиліці, серед інших, будуть присутні представники української громади Рима”, – йдеться у повідомленні.

Статуя Марії Цариці миру була встановлена з ініціативи Папи Венедикта XV, щоб випрошувати у Пресвятої Діви закінчення Першої світової війни. Існує звичай, що вірні залишають біля її стіп записки зі своїми проханнями.

Початок молитви о 19:00 за київським часом з українськими коментарями.

До молитви залучені санктуарії в усьому світі, зокрема в тих країнах, які уражені війною або політичною нестабільністю, що є джерелом наcильства. Одночасно зі понтифіком завдяки потоковій трансляції молитву проказуватимуть у соборі Зарваницької Матері Божої в Україні, соборі Пресвятої Богородиці Спасіння в Іраку, катедрі Марії, Цариці Аравії в Бахрейні, а разом з ними – відомі міжнародні Марійські святині на всіх континентах.

Травень у католицькій традиції особливим чином присвячений молитві до Пресвятої Богородиці. Цього року місяць розпочався закликом Папи Франциска, виголошеним у контексті війни в Україні, молитися за мир, зокрема щоденно проказуючи розарій, – пише Укрінформ.

Фото: fbc.

05/31/2022

You cannot copy content of this page