fbpx

Перша промова короля Чарльза III до підданих Великої Британії

Король Великої Британії Чарльз III зробив своє перше звернення до підданих. Промову транслювали на телебачення, а записали у Блакитній вітальні Букінгемського палацу, де Чарльз III на фоні портрету матері обіцяв й надалі з повагою ставитися до «традицій, свобод і обов’язків монархії».

Проте, більшу частину звернення зайняла постать королеви Єлизавети II. Він сказав, що вона все життя присвятила Британії, її «Хоробрість і вірність обов’язку поєднувалися в ній із людською теплотою, почуттям гумору і вмінням завжди бачити найкраще в людях», – сказав Чарльз III.

Чарльз III нагадав, що його мати зійшла на трон, коли люди трималися за старі цінності, а зараз ми бачимо Британію, яка змінилася – в безлічі національностей і віросповідань, змінювалася і саме управління державою. «Однак, – підкреслив Чарльз III, – принципи та цінності британської монархії, англіканської церкви, ті традиції та свободи, що лежать в основі парламентського правління, повинні і залишатимуться непорушними».

Чарльз III запевнив, що служитиме своїм підданим «з вірністю, повагою та любов’ю», керуючись основами британської Конституції.

«Моє життя та життя моєї родини, звичайно, зміниться», – сказав король.

Король заявив, що всі благодійні проєкти, які він вів будуть передані «в добрі руки».

Згадав про свою дружину Каміллу і наголосив на впевненості в її ролі вже в якості королеви-консорта. “Я розраховую на люб’язну допомогу моєї коханої дружини Камілли. На знак визнання її лояльності в державному служінні після нашого шлюбу 17 років тому, вона стала моєю королевою-консортом. Я знаю, що вона виконає вимоги своєї нової ролі та непохитну відданість обов’язку, на яку я так покладався”, – запевнив Чарльз III.

Король означив і свого престолонаслідника, старшого сина, який тепер з дружиною отримали нові титули.

“Він змінить мене на посаді герцога Корнуольського і бере на себе обов’язки щодо герцогства Корнуольського, які я виконував понад п’ять десятиліть”, – заявив в промові король.

Молодшому сину та невістці він “висловив свою любов” і побажав будувати щасливе життя за кордоном.

На закінчення Чарльз III сказав, що незабаром відбудеться похорон Єлизавети II, де він зможе сказати «дякую».

“І моїй любій мамі, яка починає свою останню велику подорож, щоб приєднатися до мого дорогого покійного тата, я хочу просто сказати ось що: “Дякуємо вам за вашу любов і відданість нашій родині та сім’ї народів, яким ви так старанно служили всі ці роки”, – закінчив король.

Фото: скрін з відео виступу. 09/10/2022

You cannot copy content of this page