fbpx

Після розлучення залишилась жити зі свекрухою. Ні, не була змушена, а свідомо прийняла це рішення. Можливо хтось і не зрозуміє, але посудіть самі

У січні минулого року полюбовно розійшлися з чоловіком. Жили в його квартирі, тому мені і дочці довелося з’їхати. Нас до себе кликала мама Роми, вона жила одна в двокімнатній квартирі, але я відмовилася, не хотіла її обмежувати. Так що ми з донькою переїхали в будинок, розташований в передмісті. Будинок – спадок від батьків, його тато побудував десять років тому

Дві кімнати, кухня, всі зручності, загальна площа шістдесят квадратних метрів. У селі, до якого відноситься наш приватний сектор, є два дитячі садки і школа. До міста кожні двадцять хвилин ходить автобус. Перший час дочка вчилася в міській школі, влітку я перевела її в школу неподалік.

Раніше, до, скажімо так, краху нашого з Ромою шлюбу, будинок використовувався як дача: мама Роми тут тримала город і доглядала за садом. Там же в будинку все це перероблялося.

Ми з чоловіком і дочкою їздили сюди відпочивати на вихідні. Купили басейн, батут, гойдалки, зробили пісочницю.

Після того, як я з’їхала з квартири Роми, перед нами постало питання про розлучення. Я йому сказала, щоб він сам написав заяву. Пообіцяла, що прийду на засідання, погоджуся розлучитися. Коли я зібрала речі, він віддав мені всі гроші, попросивши не ділити авто.

Весна. Ми з донькою в своєму будинку, є де погуляти і подихати свіжим повітрям. На початку квітня до нас приїхала мама Роми.

Свекруха мені подзвонила перед приїздом. Вона вважала, що після нашого з Ромою розставання, я не пущу її в будинок. Вона була готова віддати ключі та взагалі у нас не з’являтися, якщо я прийму таке рішення.

З мамою Роми у нас чудові стосунки з дня знайомства. У мене відмінна свекруха, а у доньки – мега-бабуся. Плюс до пенсії вона багато років працювала вчителем початкових класів, завдяки чому у моєї доньки одні п’ятірки з усіх предметів – бабуся дуже багато в неї вклала. Крім того, сама я вважаю за краще не зв’язуватися з землею – не моє це. А свекрусі подобається.

Свекруха живе з нами. Рома переводить мені на карту гроші на дочку, часто приїжджає до доньки і мами, привозить продукти.

Вирішене питання про те, що квартиру свекрухи успадкує наша з Ромою дочка. Рома цілком і повністю підтримав цю ідею. Зараз квартира здана, цим займається Рома, гроші він переводить матері.

Якщо чесно, свекруха не збиралася так надовго у нас затримуватися – вона приїжджала на місяць. Але так вже вийшло.

Ми обидві високо оцінили перспективи спільного життя, прекрасно вживаємося на одній території. Єдине, про що вона переживає, це раптом я знову захочу заміж вийти. Заміжжя в планах на найближчі роки у мене немає, так що поки живемо.

Звичайно, є людина, яку все, що відбувається не влаштовує. Ця людина – дівчина Роми. Але на її думку я увагу геть не звертаю.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page