fbpx

Попався на любові до свинини: Саудівський принц – американський шахpaй

Оприлюднена нова інформація про американський шахрая, який близько 30 років прикидався саудівським принцом, поки його не видала любов до свинини.

47-річний Ентоні Жіньяк (Anthony Gignac) народився в Колумбії, але був усиновлений американською сім’єю і виріс в США. У 2008 році він був засуджений за шаxpайство, оскільки завдав шкоди готелю і ще декільком компаніям в розмірі 10 тисяч доларів. Уже тоді він представлявся принцом і обманював оточуючих.

Під час процесу з’ясувалося, що чоловік маніпулював людьми за допомогою видуманої особи з 1991 року. У нього вже тоді були пентхаус в Майамі і безліч розкішних автомобілів. У цих справах він зміг вийти на свободу, заплативши заставу. Останній епізод, який і призвів до судового розгляду, стався в березні 2017 року.

Незважаючи на проблеми з законом, ‘принц’ продовжував жити на широку ногу, як ‘багатий інвестор з мусульманської країни’, у фешенебельній квартирі в Фішер-Айленді, Майамі (Fisher Island, Miami), і володів розкішними автомобілями.

У березні 2017 го Жіньяк знову скористався “другим я”, коли один з його представників звернувся до американського девелопера Джеффрі Соффера (Jeffrey Soffer) з компанії Turnberry Associate, щоб інвестувати $ 440 мільйонів в готельно-курортний комплекс Fontainebleau Resorts.

Через пару місяців Ентоні провів свою першу зустріч з Соффером, в ході якої був представлений забудовнику як Халід бен Аль-Сауд, принц Саудівської Аравії.

Перша зустріч пройшла гладко, і Соффер нічого не запідозрив.

Читайте також: Принци бувають і досяжні: ТОП-6 найбажаніших холостяків світу після одруження Гаррі(відео)

Будучи потенційним інвестором, Жіньяк отримав запрошення зупинитися в Fontainebleau Resorts у травні 2017-го. Він підкотив до готелю на кабріолеті Ferrari California 2016 з дипломатичними номерними знаками. Пізніше з’ясувалося, що знаки були куплені на eBay.

У серпні 2017 го ‘принц’ зробив жест і запросив Соффера до себе в пентхаус, де продемонстрував липовий лист від Банку Дубая, що гарантує страховку на суму $ 600 мільйонів. Жіньяк також показав два своїх розкішних автомобіля із своєї колекції, природно, обидва з дипломатичними номерними знаками.

Пізніше в цьому ж місяці шахрай вилетів до Соффера на приватному літаку в Аспен (Aspen) для подальшого обговорення угоди. Девелопер подарував Ентоні браслет вартістю кілька тисяч доларів, на що його підбив один з подільників Жіньяка.

В обвинувальному висновку сказано, що дорогий подарунок ‘повинен був розвіяти всі сумніви наслідного принца’, котрий вагається у своєму рішенні інвестувати велику суму.

Жіньяк також заявив Софферу, що через свій дипломатичний статусу кожні дві години повинен реєструватися в Державному департаменті. Злoчинець хвалився своїми дипломатичними привілеями, коли віз Соффера в своїй машині і порушував правила дорожнього руху.

‘Коли девелопер поскаржився на їзду Жіньяка, той відповів, що, навіть якщо їх і зупинять, нічого не трапиться, оскільки у нього є дипломатичний імунітет’, – сказано в заяві про порушення кpимінальної справи.

Приблизно в цей же час забудовник серйозно насторожився, після того як застав ‘мусульманина’ за поїданням страви зі свинини.

Соффер звернувся в службу безпеки Fontainebleau Resorts, яка провела poзслідування і з’ясувала, що Ентоні – справжнісінький шахpай.

Інформація була передана федеральній владі, яка ініціювала власне розслідування. В ході стеження за пентхаусом досить було перевірити номери автомобілів Жіньяка, щоб викрити ‘принца’ у брехні.

Зрештою, в листопаді 2017 року Ентоні був затриманий під час перельоту з Лондона в Нью-Йорк з паспортом на чуже ім’я.

Було отримано ордер на обшук в його квартирі, де виявили безліч візитних карток на неіснуючі імена, ще кілька дипломатичних номерів, фальшивий дипломатичний пропуск, кредитні картки, тисячі доларів готівкою і фінансові документи на ім’я члена королівської сім’ї Саудівської Аравії.

У травні 2018 року Ентоні визнав провину в тому, що видавав себе за іноземного дипломата і офіційного представника іноземної держави. Він також зізнався в крадіжці особистих даних з обтяжуючими обставинами з метою здійснення шахрайства. Очікується, що вирок буде винесено в серпні 2018 року.

Головне фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page