fbpx

Правила економії яких дотримуються багаті люди, але ніяк не хочуть зрозуміти бідні

Гроші допомагають нам втілювати мрії в реальність, якщо ми досить заробляємо і при цьому помірно витрачаємо. Поки одні з нас підраховують витрати, вибираючи між поїздкою у відпустку і впевненістю в тому, що не залишаться без їжі і даху над головою, інші живуть розкошуючи на свою зарплату. Працюють вони не більше за інших, зате досконало освоїли мистецтво економії.

Нас заінтригували виверти, які допомагають людям так вміло розпоряджатися грошима. Хочете вірте, хочете ні, але ці 12 порад, яким слідують заможні люди, можуть позитивно вплинути на ваш ощадний рахунок.

1. Правило 24 годин

Мільйонери залишаються вірними правилу 24 годин. Вони можуть купити дорогу річ, не роздумуючи ні секунди, але, щоб прийняти зважене рішення, дають собі добу. Імпульсивні покупки мають емоційну підоснову і часто бувають недоцільні. Ставте собі питання: «Хочу або потрібно?» – і ви уникнете зайвих витрат.

2. Тільки готівку

Безготівковий розрахунок хороший для вашого гаманця, але поганий для вашої кредитки. Люди, які підходять до витрат стратегічно, вважають за краще платити готівкою, особливо коли мова йде про дрібні покупки. У багатьох людей є звичка уникати боргів. Спробуйте почати з оплати товарів готівкою, а також утримайтеся від збереження даних кредитки в браузері. Так ви зможете вести облік своїх витрат.

3. Встановіть бюджет і дотримуйтеся його

Звучить банально, але якщо ви чітко визначте свій бюджет в день зарплати, то це допоможе вам заощадити купу грошей. Чесно проаналізуйте свої доходи і витрати і встановіть ліміт. Фінансисти називають такий метод бюджетування 50/30/20.

4. Купуйте речі, які допоможуть вам заробити

Економити гроші – це не означає у всьому собі відмовляти. Багаті люди не витрачають гроші. Вони інвестують в майбутнє, тобто здійснюють покупки, які допоможуть в роботі або ще якось позитивно вплинуть на дохід.

Наприклад, Кімберлі Палмер, персональний фінансовий експерт з Nerdwallet, не скупиться на ділові костюми, хороший ноутбук, надійну машину.

5. Вкладайте в сервіси, які економлять ваш час

Згідно з виданням Business Insider, багаті люди без сорому витрачають гроші на сервіси, які економлять їх час і позбавляють від розумових страждань. Вони більше сфокусовані на інвестиціях, ніж на витратах. Доставка продуктів, послуги пральні або оренда дорожчої, але ближчої до місця роботи нерухомості дозволяють знайти час, щоб зайнятися тим, що приносить їм радість.

6. Досвід безцінний

У мільйонерів життя б’є фонтаном, але вони завжди знаходять час на здобуття нового досвіду який позитивно впливає на їх життя і здоров’я. Вони легко включать в свій щоденний розклад похід, здатний змінити життя, стрибок з парашутом, подорожі або абонемент в тренажерний зал.

7. Спочатку платити, потім відпочивати!

Люди, які розбираються в управлінні фінансами краще за нас, мають уявлення про свої фіксовані витрати. Вони дотримуються правила автоматично вносити фіксовані платежі в найперший день. Так стає ясно, як можна витратити гроші, що залишилися.

8. Складіть список покупок для щорічних розпродажів

Всі ми любимо розпродажі. Вони можуть виглядати дуже привабливо, але в кінцевому підсумку ви витрачаєте більше, ніж варто було б, купуючи предмети далеко не першої необхідності. Хоча купувати речі, які не беруть участі у розпродажі, теж не означає економити. Експерти радять складати список покупок і розклад розпродажів, щоб купувати максимально вигідно.

9. Вкладайте в те, що робить вас здоровими і щасливими

Купувати речі, які роблять вас щасливими, а заодно і стануть в нагоді для вашого хобі, – це нормально. Багаті добре працюють і добре відпочивають, тому що вони люблять те, чим займаються, і вкладаються в те, що приносить їм радість. Якщо ви обожнюєте астрономію і кошти вам дозволяють, немає нічого поганого в тому, щоб купити телескоп, адже це зробить вас щасливими.

10. Влаштовуйте дні без витрат

Люди, які вміють економити, так само добре контролюють свої потреби бездумно витрачати гроші. Спробуйте щотижня влаштовувати собі дні без витрат.

11. Збирайте дрібязок

Ніхто не любить отримувати здачу дріб’язком. Варто впустити монету в сумку, ми тут же про неї забуваємо. Але ж копійка гривню береже! Використовуйте дріб’язок, купуйте на неї дешеві снеки, додавайте, щоб вийшла сума без здачі. Це допоможе зменшити щоденні витрати.

12. Не викидайте – ремонтуйте

Коли багата людина вкладає гроші в покупку будь-якої речі, то вірить, що вона буде служити їй до самого кінця. Мільйонери впевнені, що будь-який зламаний прилад потрібно спробувати полагодити, перш ніж відправити його на смітник. Ремонтуючи речі, ми економимо гроші і піклуємося про нашу планету.

Переклад: intermarium.news

За матеріалами: adme

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page