fbpx

Пучок кропу на ринку обійдеться в $7,5 це 195 гривень: українка розповіла про життя на Багамських островах

“195 гривень за пучок кропу” — українка шокувала цінами на Багамських островах.

Україна Марія Купрій п’ять років живе у провінції Нью-Провіденс на Багамах, у країні розкоші та мрій. Але зауважує, що життя там не таке просте, як здається, а потрапити можна виключно за запрошенням, або придбавши нерухомість, пише Gazeta.ua.

Як потрапити? Щоб потрапити на острови на постійне місце проживання, потрібен договір від компанії, яка запрошує вас на роботу. При цьому оплатить вам житло і відкриє карту резидента або потрібно купити нерухомість вартість не менше $750 тисяч.

Ціни. Всі продукти привозні, тому харчуватись дуже дорого, до того ж високі податки. Пучок кропу на ринку обійдеться в $7,5 це 195 гривень. Салат у ресторані $25, до того ж ще до ціни треба заплатити 12 % ПДВ і 15% за обслуговування. Щоб економити, ми з чоловіком раз на місяць виїжджаємо з островів і закупляємось продуктами у Європі чи Великобританії.

Освіта. На островах є школи і дитсадки, Вузів тут немає, щоб отримати вищу освіту треба їхати в інші країни. Діти з багатих родин вступають до вузів Америки та Великобританії.

Сфера обслуговування. Підстригтися чи пофарбувати волосся можна у дорогих центрах краси біля готелів. Манікюр, педікюр слід вчитися робити самостійно. Стрижка тут 50-60 доларів. Фарбування 100 доларів.

Робота. Її майже немає. Місцеве населення працює в готелях на островах. Переважно покоївками, прибиральницями, масажистами. Рідко можна отримати запрошення на лiкарську діяльність. Лікарі тут живуть розкішно. Мають зарплатню 100 тисяч доларів на рік. Стоматологи 150 тисяч доларів. З Українським дипломом сюди потрапити важко. Але якщо в тебе є диплом Америки чи Великобританії, то з радістю запросять.

Читайте також: Українка повернулась з Польщі з негативними враженнями та штрафом у 210 доларів (5500 гривень)

Транспорт. Переважно всі пересуваються літаками. Багами це 700 островів. На деяких з них немає транспортного сполучення взагалі. Є такі, де працює 1 магазин на весь острів. На островах два міжнародних аеропорти та 65 дрібних аеропортів. Літаки тут як громадський транспорт. Літають також до британських островів Кайкос и Теркс.

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page