fbpx

Робимо піст смачним: ТОП-5 рецептів апетитних котлеток без м’яса

Одним з обмежень під час посту є утримання від їжі тваринного походження, пише РадіоТрек.

Пропонуємо рецепти смачних пісних котлет.

Котлети з капусти

Кілограм подрібненої капусти залити водою і тушкувати 20 хвилин. Додати півсклянки манної крупи, безперервно помішуючи. Тушкувати хвилин десять.

Зняти каструлю з вогню, додати сіль, кріп, кмин, суміш перців і залишити охолонути.

З маси сформувати круглі котлетки, обсмажити в олії з обох боків, попередньо обваляти в сухарях.

Котлети з моркви

Кілограм моркви очистити, вимити, нарізати тонкими скибочками. Залити моркву водою і тушкувати до м’якості. Після цього збити блендером до однорідності, акуратно всипати половину склянки борошна, швидко розмішуючи, щоб не вийшло грудок.

Варити ще хвилин десять – посолити, додати перець та інші приправи за смаком. Одну цибулину дрібно порізати, обсмажити в олії, після чого додати до морквяної маси і залишити охолоджуватися. Сформувати круглі котлетки, обваляти в сухарях, після чого обсмажити.

Читайте також: ЯКЩО МАЄТЕ ВДОМА ЯБЛУКА, ВМИКАЙТЕ ДУХОВКУ! ЦІ НІЖНІ РУЛЕТИ З ЯБЛУКАМИ ВИ БУДЕТЕ ПЕКТИ ДУЖЕ ЧАСТО!

Котлети гречані з грибами

Відварити без солі склянку гречаної крупи, остудити. Обсмажити 300 грамів печериць, разом з подрібненою цибулиною і однією натертою морквою. 100 грамів хліба (краще житнього) залити водою.

У блендері змішати гречку, гриби з овочами, хліб, сіль, часник, петрушку, перець, будь-які приправи, які ви використовуєте для м’ясного фаршу. Сформувати з отриманої маси котлетки, обваляти в сухарях, потім обсмажити.

Котлети з квасолі

Квасолю відварити. Одну картоплину і одну моркву відварити, охолодити, почистити. Одну цибулину нарізати, обсмажити. Змішати всі інгредієнти, перекрутити на м’ясорубці, посолити і поперчити. Додати подрібнений часник. Сформувати котлети, обсмажити, обвалявши попередньо в сухарях.

Читайте також: РОЗКІШНІ МАЛЕНЬКІ ФРАНЦУЗЬКІ ПОНЧИКИ “ПЕ-ДЕ-НОНН” – ПРОСТО ТАНУТЬ У РОТІ

Котлети з гарбуза

Натерти кілограм гарбуза. Дві цибулини і картоплину дрібно нарізати. Змішати овочі, обсмажити на олії, потім налити трохи води і залишити тушкуватися на повільному вогні близько 20 хвилин.

Всипати половину склянки манної крупи, добре розмішати і тушкувати ще хвилин десять. Овочеву масу охолодити, додати спеції і трави за смаком, сформувати котлети і обсмажити, обвалявши в сухарях.

You cannot copy content of this page