fbpx

Рогозіна звільнили з “Роскосмосу”

Президент Росії Владімір Путін звільнив Дмитра Рогозіна з посади гендиректора державної корпорації «Роскосмос», – повідомила пресслужба Кремля.

“Звільнити Рогозіна Дмитра Олеговича з посади генерального директора Державної корпорації з космічної діяльності “Роскосмос”. Цей указ набирає чинності з дня його підписання”, – йдеться в тексті указу.

На цю посаду призначили Юрія Борисова, колишнього віце-прем’єра з оборонної промисловості, але запевнили, що Рогозіну вже шукають нову посаду.

“Рогозін з часом буде працевлаштований, у нього буде нова робота, Кремль про це своєчасно повідомить”, – сказав Пєсков.

Російське видання “Медуза” з посиланням на джерела писало, що Рогозін може незабаром стати головою Адміністрації президента Росії. Оскільки Путін дуже любить Рогозіна, то він може стати його помічником чи й куратором Донбасу.

Патріотизму Рогозіну не позичати – це факт. Він і святі мощі на міжнародну космічну станцію передавав, і ракети освячував, і букву Z на супутниках малював…

Та й сам Рогозін впевнений, що «Роскосмос» останніми роками успішно розвивався, незважаючи на санкції з боку «недружніх» країн. «Через чотири роки я залишаю галузь, яка зуміла вибратися із болота системної кризи. Яка тепер має бачення перспектив, активно працює над створенням принципово нової та конкурентної ракетно-космічної техніки», – сказав він.

За словами Рогозіна, космічна галузь виявилася найбільш готовою до відбиття санкцій Заходу завдяки вчасно розгорнутому імпортозаміщенню, а зарплати космонавтів зросли, їхня команда поповнилася новими кадрами.

Серед технічних досягнень за його каденцію вважає стикування модуля «Наука» з МКС, політ кіногрупи на МКС, випробування нової міжконтинентальної балістичної ракети «Сармат», розробку нового місячного пілотованого корабля «Орел», готується до запуску перший радіолокаційний апарат, у Філях будується Національний космічний центр.

«Ракетно-космічна промисловість вийшла із системної кризи. Аварійність – нуль. Галузь повертає до себе повагу та любов наших громадян. Звісно, проблем ще багато, але вже зрозуміло, як їх подолати», — сказав Рогозін.

Проте, голова Рахункової палати Олексій Кудрін на зустрічі з президентом в середині червня 2022 року заявив, що розвиток космічної діяльності є найнеуспішнішою держпрограмою на Росії.

Фото: з відкритих джерел.

07/16/2022

You cannot copy content of this page