fbpx

Російський шоу-біз рахує збитки і надіється на цирк

Через російську агресію зарубіжні зірки відмовляються виступати на Росії та й близько 30% власних зірок теж або покинуло країну, або відмовляються виступати. Те, що залишилося ринок не задовольняє, тому російські промоутери шукають інші формати розваг для народу, надіються на цирк та підняття цін. Про це пише російське видання «Комерсант».

Так, гендиректор «МТС Ентертеймент» Міхаіл Мінін каже, що продаж квитків з січня по серпень впав на 23% порівняно з 2021 роком. Таке падіння вони пов’язують з тим, що іноземні зірки, такі як Imagine Dragons, Green Day, Slipknot, Bjork та інші, відмінили концерти, а власні зірки ніколи й не збирали такої каси.

Гендиректор ТСІ Едуард Ратніков очікує падіння виручки щонайменше на 80%.

“Перспектива працювати зі списком дозволених артистів нас не надихає. Та й робота з російськими артистами ніколи не була і не буде пріоритетною”, – заявив він.

Ратніков вирішив «імпортозамістити» іноземних зірок пошуком нових форматів та «власного контенту в різних сферах і жанрах». За даними «Комерсанта», ТСІ планує просувати циркові виступи.

Бідкається на брак «видовищ» і Алєксандр Рижов з «Музгород», мовляв, спостерігається «брак подійності».
«Наслідки для великих майданчиків і великих промоутерів – катастрофічні», – підкреслює він.

Рижов каже, що на росії мало артистів, які здатні зібрати стадіони.

«Для того, щоб вижити і зберегти персонал, треба переформатовуватися під російських виконавців. Але наші артисти не здатні компенсувати падіння ринку: потрібні нові імена, а вони не з’являються швидко»

Вартість квитків вже виросла на 8,6 %, бо артисти, які залишилися, піднімають вартість виступів.

Фото: колаж.

09/02/2022

You cannot copy content of this page