fbpx

Росія просила переговорів під час контрнаступу ЗСУ на Харківщині

Як виявляється, попри запланований відвід військ, так би мовити успішне «перегрупування», Росія всі ці дні наступу ЗСУ намагалася «забалакати» Україну і всіма каналами просила про переговори.

Таку інформацію озвучила віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в інтерв’ю телеканалу Franсe 24.

“Справді, були публічні та непублічні спроби від різних груп офіційних російських осіб. Україна ніколи не відступала від переговорів. Але з огляду на тяжкість злoчинів, які Росія скоїла на нашій землі і продовжує чинити щомісяця, важелі для переговорів відрізняються від тих, що були у лютому”, – сказала Стефанішина.

Вона підмітила, що таким чином, Росія хотіла зупинити просування українських військових.

“Вони хочуть відвернути увагу від того, що стратегічно планувалося за місяці до цього. Ми не будемо брати участь у цьому сценарії… Ми сподіваємося, що разом з нашими партнерами ми зуміємо втілити наш військовий та дипломатичний порядок денний і будемо готові до переговорів, коли буде слушний момент для України”, – повідомила чиновниця.

Вона сказала, що Україна буде готова до переговорів тоді, коли будуть деокуповані наші території і стихне голос російських ультиматумів, як і російських резервів.

Вона говорить і про тимчасово окуповані території Донбасу та анексований Крим.

Тому віцепрем’єрка закликала європейських лідерів запровадити додаткові санкції проти росії, щоб зменшити її фінансові ресурси.

Офіційно Москва визнавала, що хотіла переговорів, але, мовляв, тільки для того аби Україна виконала російські вимоги.

Фото: колаж.

09/14/2022

You cannot copy content of this page