fbpx

Росія просить у Китаю допомоги

Financial Times повідомила, що Росія попросила Китай про військову допомогу. Чи побіжить Китай на допомогу? – ні. У свідомості китайців в світі існують тільки одні інтереси, які понад усе – китайські. А росіяни для них (як і практично весь інший світ) лише «гвай-ло», тобто люди третього сорту (другого сорту у них японці).

Китай точно зараз не влізе ні в яку війну. Їхні генерали про це на зустрічах з їхнім командним складом говорять. Китаю зараз не потрібна війна, йому потрібно розвинути власну економіку. Ба-більше, китайці заявляють що прогнилий Захід докладає неабияких зусиль, аби втягнути Китай у війну. Але комуністична партія Китаю все бачить і знає і на їхні провокації не поведеться. Край.

На цьому тлі прийшла наступна новина – що допомога яку просила Росія, то ракети і боєприпаси. Це означає, що Москва свої ракети вже майже розстріляла і стріляти їй скоро стане нічим.

Чи долучиться Китай до війни, перспектива перемоги в яких вельми сумнівна, а перспектива остаточно посваритися з США – цілком реальна. Відповідь очевидна – у китайського бізнесу аж надто великі інтереси в США, ніяка Москва того не варта.

Останнім аргументом може стати новина, що Китайське посольство повідомило, що ні з якими проханнями Росія до Китаю не зверталася.

На основі аналізу Дмитра Вовнянка.

Фото ілюстративне

You cannot copy content of this page