fbpx

Росія тримає на кордоні з ЄС українських біженців

Росія штучно створює черги на кордонах з країнами ЄС для українських біженців. Тисячі людей, старих і малих, стоять по декілька днів в чергах, без змоги обігрітися, поїсти та поспати. Про ситуацію на російсько-латвійському кордоні пише видання Delfi.

Російські прикордонники створили дві черги: одна для громадян росії та Євросоюзу, яка рухається швидко, а інша – для українців, які прагнуть виїхати з росії. Черга для українців рухається дуже повільно, пропускають тільки декілька громадян в день, а черга налічує сотні людей і вона постійно поповнюється, бо людей звозять автобуси та автомобілі.

“Люди сплять на картоні, на піддонах, на клейонках – а багато хто навіть не захопив із собою термос”, – пише видання.

Волонтери кажуть, що в черзі вже помеpло двоє людей, одна з них – 80-річна жінка. Люди не мають, де переночувати, що поїсти.

Тільки завдяки волонтерам, люди отримують теплу одежу та їжу, вони роздають килимки для йоги та ставлять намети, щоб люди могли переночувати. В приміщення пункту перетину пускають тільки жінок з дітьми.

Людей перевіряють по 5-6 годин, перевіряючи телефон та проводячи «співбесіду», яка має купу провокативних запитань. Після успішної співбесіди пропускають кордон, а от з іншого боку все проходить дуже швидко. Там теж чекають волонтери аби зустріти українців і допомогти.

Фото: колаж.

10/05/2022

You cannot copy content of this page