fbpx

Росія втратила понад 900 елітних військових спеціалістів на навчання яких витратила мільйони доларів – ВВС

Російська служба ВВС підрахувала, що за пів року війни Росія втратила понад 900 елітних військових спеціалістів. Це й спецпризначенці ГУР, морські піхотинці, десантники, військові пілоти на підготовку яких пішли роки й мільйони доларів.

До того ж, це список підтверджених втрат, а Росія останнього разу визнавала цифру втрат в кількості 1351 особа ще 25 березня.

Проте, за допомогою відкритих даних вдалося виявити 151 спецпризначенців ГУР та 245 бійців особливого призначення, кожен четвертий з них – офіцер.

За некрологами журналісти виявили, що найбільше втрат в 22-й гвардійській бригаді спецназу – щонайменше 30 осіб, з них 4 офіцери – командири роти.

В спецназі ГУР Росії 24-й гвардійській бригаді втрати в розмірі 21 військовий включно з 4 офіцерами.

В 3-й гвардійській бригаді спецназу мінус 26 спецпризначенців включно і 5 офіцерів.

В 16-й гвардійській бригаді втрати в особах вищого командування: заступник бригади в званні підполковника, начальник штабу в званні майора та командир роти в званні капітана.

Журналісти зазначають, що така втрата офіцерів найбільш відчутна для армії, оскільки на підготовку лейтенанта треба чотири роки навчання та щонайменше чотири роки аби стати капітаном та очолити роту.

Серед спецпризначенців Росгвардії, щонайменше мінус 16 військових – з краповими беретами, а ці берети – це еліта еліт. «Барс» з Казані втратив 10 військових включно з двома офіцерами.

П’ята частина всіх втрат російської армії – це десантники і особливо тут відзначився 331-й гвардійський полк ВДВ з Костроми: понад 80 мінус, включно з командиром полку та 20-ма офіцерами.

З анексованого Криму морські піхотинці 810 –ї гвардійської бригади недорахувалися 56 осіб, включно з двома командирами.

Зауваження, «гвардійська» – це вище звання для бригади, що характеризує її як еліту серед інших і надається президентом Росії.

Особливо ВВС відзначає втрату 67 російських військових льотчиків. Це особлива категорія втрат – дуже дороговартісна і затратна і «поштучна», адже підготовка такого спеціаліста займає 15-17 років і коштує 12-14 мільйонів доларів.

Зауважимо, що втрати на Росії не оновлювалися з березня і всі дані журналістів – це некрологи і соцмережі, тому похибка доволі висока.

Фото: ВВС.

09/02/2022

You cannot copy content of this page