fbpx

Ротом Шредера путін озвучив умови для завершення війни в Україні

Колишній бундесканцлер і великий друг путіна Герхард Шредер наприкінці липня відвідав Москву та зустрівся з владіміром путіним. Опісля озвучив російські забаганки щодо припинення війни.

Власне слова Шредера можна було б вважати приватною ініціативою, от захотіла людина дати інтерв’ю тижневику Stern і телеканалу n-tv в вигляді монологу. Що тут такого?

Шредер заявив, що росія готова до переговорів і розблокування українських портів – явна тому ознака.

«Хороша новина полягає в тому, що кремль хоче досягти переговорного рішення», – заявив Шредер і похвалив Туреччину за сприяння переговорам, які вилилися в результаті в зернову угоду, а там дійде й до припинення вогню

Хоч Шредер і називає війну в Україні “помилкою російського уряду”, але наголошує, що мирне врегулювання потребує “поступок з обох сторін”.

Щодо Криму, то Шредер переказав методичку Кремля – подарунок Хрущова і волевиявлення кримчан, далі сказав, що повернути Крим воєнним шляхом не можливо і треба домовлятися.

За словами Шредера, Крим вже не є червоною лінією для росії, а може повернутися до України шляхом, подібним до того, як Гонконг повернувся під владу Китаю, навіть швидше.

Щодо Донбасу, то Шредер киваючи на Мінські угоди, каже, що окуповані росією землі мають повернутися під контроль Києва, але на умовах “федералізації” на прикладі швейцарських кантонів (тут, схоже, не обійшлося без суркова).

Якщо взяти до уваги, що росія визнала квазіреспубліки і повідкривала у москві дипломатичні представництва цих квазіформувань, то виходить, що всі її заяви про захист не існуючого “народу Донбасу” є фікцією.

Далі Шредер похвалив Меркель, яка заблокувала вступ України до НАТО, назвавши це «мудрим рішенням». От Австрія позаблокова і нічого, хай і Україна бере з неї приклад.

Власне росії не дуже й ті переговори треба, тому Шредер має в своїй особі просити путіна про мир від імені всієї Європи і мудрих німецьких промисловців.

Бо інакше – стане холодно і голодно. Саме газовій темі колишній бундесканцлер присвятив левову частку свого монологу перед німецькими журналістами.

«Якщо ви не хочете використовувати “Північний потік – 2”, вам доведеться зіткнутися з наслідками. І вони будуть величезними у Німеччині», – заявив Шредер журналістам Stern.

Але вирішення проблеми є – варто лише домовитись з росією.

«Коли справи підуть зовсім туго, цей трубопровід є, і з обома газопроводами проблем із поставками для німецької промисловості та німецьких домогосподарств не буде», – в ім’ям двох потоків старається Шредер, бо це – рецепт “покращення”.

Висновок: Санкції – це дуже боляче для російської економіки.

Російська агресія дуже дорого коштує в фінансовому плані і політичному, тому найкраще для путіна – заморозити війну.

Остання надія – на газовий шантаж і боягузтво німців.

Проте, схоже німці таки побачили «ху із містер путін» і голова оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Ціммерман жорстко відреагувала на Шредера-миротворця.

«Я більш серйозно прислухаюся до того, що говорить пан лавров, ніж до того, що говорить колишній канцлер», – Марі-Агнес Штрак-Ціммерман нагадала, що міністр іноземних справ росії нещодавно пояснював, що метою росії є зміна «режиму» у Києві.

Подививмося чи пропозиція Шредера забути про численні воєнні злoчини росіян в Україні, запустити “Півнівчний потік – 2” й жити по-старому знайде відгуки в Європі.

Фото: Факти.юа.

08/04/2022

You cannot copy content of this page