fbpx

Ще одна зірка «Сватів» стала на захист російської мови

Український актор Євген Капорін, відомий за роллю Олексія Долдонова в серіалі «Свати», принципово не планує переходити на українську мову у спілкуванні, заявивши, що “російська – це не мова Путіна”.

На його думку, Україні просто потрібно змиритися з тим фактом, що багато її громадян розмовляють російською мовою. Актор підтримав тих українців, які не хочуть вчити українську та переходити на неї у спілкуванні. Про це Капорін заявив в інтерв’ю «24 каналу».

“Російська мова – це не мова Путіна. Це мова людини, яка народилася і з дитинства говорить цією мовою. Є ще суржик. Я не вважаю, що російська армія прийшла, бо тут говорять російською. Якщо казатимемо, що війна почалася, бо в Україні є російська мова, то буде біда”, – сказав актор.

На думку актора, мова не впливає на бажання жити з росією чи ні, адже багато російськомовних від народження українців не хотіли жити під російською окупацією.

А ще є українські російськомовні військові, які воюють за Україну зі зброєю в руках, і їх мовне питання зараз не хвилює.

Крім цього, Капорін впевнений, що мовне питання піднімається заради “хайпу”.

“Мова – це класна тема для хайпу. Ті, хто зараз постійно говорить про неї, більше хайпують”, – сказав актор.

Фото: tv.ua.

08/15/2022

You cannot copy content of this page