fbpx

Що ближче різдвяні свята, то рідше я беру трубку, коли телефонує моя мама. Справа в тому, що вона точно попроситься до нас на гостину, але я цього не хочу

Що ближче різдвяні свята, то рідше я беру трубку, коли телефонує моя мама. Справа в тому, що вона точно попроситься до нас на гостину, але я цього не хочу.

У нас мама на гостині була уже в минулому році. З мене вистачило. Навіть у дітей святкового настрою не було, бабуся постаралася. Ну і заради чого я знову буду це терпіти?

Моя мама ніби створена для того, щоб перетворювати свята на щось негативне. У неї це виходило ще тоді, коли я була дитиною.

Новорічний настрій усім вона зіпсувала ще на стадії прибирання. У нас і так удома дуже чисто, але мама навіть уже чисте почала скребти і мити. А потім я довго слухала, що їй ніхто не допоміг, а вона взагалі приїхала в гості, але замість відпочинку змушена була в мене тут лад наводити.

Ну і приготування. Ой що то було? Два дні мама стояла на кухні парила, варила, тушила. Наставила на столі для трьох дорослих і двох дітей у три ряди тарілок. Ми з чоловіком багато не їмо, а мама повторює “їжте, їжте”. Намагаємось поговорити, а мама насуплена, мовляв вона три дні готувала, а ми не їмо. Дітей вона намагалась у ліжко вкласти ще о дев’ятій, ледь ми довели, що раз у рік діти можуть і посидіти.

Зрештою, мама сиділа і втирала сльози, адже ми не поважаємо ні її думки, ні її праці.

А тепер повторити?

Є ні, я на таке не підписуватимусь. Хай що хочеш буде, а я до новорічних свят для мами поза зоною.

19,12,2022

Головна картинка ілюстративна.

You cannot copy content of this page