fbpx

Щоб і не думали – США внесли в чорний список пʼять китайських компаній за ймовірну допомогу росії

П’ять китайських компаній потрапили до чорного списку США за порушення санкцій. В адміністрації Джозефа Байдена вважають, що вони допомагали російським військовим і оборонним компаніям до і під час вторгнення в Україну.

Як пише Financial Times, Департамент торгівлі вніс фірми Connec Electronic, King Pai Technology, Sinno Electronics, Winninc Electronic і World Jetta (HK) Logistics до такого переліку. Відтак, американським компаніям заборонено експорт до компаній з цього списку.

“Сьогоднішні дії посилають потужний сигнал юридичним і фізичним особам по всьому світу, що якщо вони прагнуть підтримати росію, США їх відріжуть”, — сказав заступник міністра торгівлі Алан Естевес.

Reuters пише, що в чорний список потрапила ще 31 організація з таких країн, як росія, ОАЕ, Литва, Пакистан, Сінгапур, Великобританія, Узбекистан та В’єтнам, згідно з записом Федерального реєстру. З них 25 працювали у Китаї.
Впродовж останніх двох місяців радник США з національної безпеки Джейк Салліван і міністр оборони Ллойд Остін попереджали своїх китайських колег, що Вашингтон вживатиме рішучих дій, якщо Китай надасть росії будь-яке військове обладнання або допомогу. Також представники США водночас заявили, що немає доказів того, що Китай надав військову допомогу росії.

“Ми не бачили, аби Китай постачав росії військову техніку, або ж систематичного ухилення від санкцій”, – сказав представник Білого дому.

Фото: zaxid.net.

06/29/2022

You cannot copy content of this page