fbpx

Щойно Байден повідомив про повну заборону на імпорт російської нафти і газу

“Ми забороняємо весь імпорт російської нафти, газу, енергії. Це означає, що російська нафта більше не буде прийматися у портах США”, – сказав Джо Байден.

Одночасно уряд Великої Британії заявив, що має намір припинити імпорт російської нафти до кінця 2022 року.

Європейська комісія у вівторок запропонувала план, як зробити Європу незалежною від російського викопного палива “задовго до 2030” року на тлі вторгнення Росії в Україну – зменшувати залежність від газу почнуть вже в цьому році.

Згідно з планом, Єврокомісія зобов’яже всі країни ЄС заповнювати свої газові сховища щонайменше на 90% до 1 жовтня кожного року.

Поступова відмова від викопного палива з Росії може бути здійснена задовго до 2030 року. Для цього Європейська комісія пропонує план REPowerEU, який підвищить стійкість енергетичної системи ЄС на основі двох напрямків – диверсифікації постачання газу через збільшення обсягів імпорту скрапленого природного газу та трубопроводів від неросійських постачальників, а також збільшення обсягів виробництва та імпорту біометану та відновлюваного водню.

Європейська комісія підготувала новий пакет санкцій проти Росії та Білорусі у зв’язку із вторгненням в Україну – посли ЄС обговорять пропозицію у вівторок.

Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на три джерела, знайомі з обговоренням, пише “Європейська правда”.

Санкції закриють трьом білоруським банкам доступ до системи SWIFT.

Також ЄС планує додати до свого “чорного списку” кількох олігархів і російських депутатів.

Новий пакет санкцій також передбачає заборону експорту морських технологій з ЄС до Росії та надає рекомендації щодо моніторингу криптовалют, щоб уникнути їх використання для обходу санкцій Європейського Союзу.

Як повідомлялося, Росія обійшла Іран і Північну Корею і перетворилась на найбільш підсанкційну державу у світі через вторгнення в Україну.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page